SLĂBIM ÎMPREUNĂ Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 Ingrediente : -500 gr faina (posibil sa mai fie nevoie de câteva zeci de grame pentru modelare) -250 ml iaurt -40 gr drojdie proaspăta. -150 gr îndulcitor (eu folosesc eritritol) -50ml ulei (eu am pus de cocos) -esență -coaja de lămâie rasa -1 linguriță de turmeric (opțional) Pentru umplutura :mac,pudră de roscove sau cacao, fără a măsura, am pus la ochi pur și simplu, esență, 100gr îndulcitor Mod de preparare :se pune drojdia cu o linguriță de îndulcitor și o lingura de faina într-o cana cu putina apa calda. După câteva minute, după ce s a activat drojdia, se pune peste faina, se adaugă iaurtul, și restul ingredientelor, completând cu apa călduță pana când obținem un aluat elastic cu care sa putem lucra la masa. Se da la dospit pentru o ora sau pana când își dublează volumul, apoi se întind foi subțiri, se umplu, se rulează și se împletește cozonacul. Se da la dospit în tava unsa sau cu hârtie de copt, și se lasă la dospit pana când își dublează volumul. Eu am adăugat și turmeric pentru culoare. După ce a crescut suficient, se presară după preferințe zahar brut sau nuca măcinată, și se da la cuptor pentru aproximativ 40 min sau pana când se rumenește frumos, la o temperatura de 180 grade. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.