Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Pastilele de slăbit!


Monica Badea

Recommended Posts

Deşi este foarte tentant să iei pastile de slăbit ca să scapi de kilogramele nedorite fără niciun efort, din păcate acesta este doar un vis nerealist, care îţi poate distruge sănătatea.
Chiar şi pastilele aprobate, cu prescripţie medicală (recomandate în general de către medicul specialist în cazurile de obezitate morbidă, când viaţa pacientului e în pericol), sunt doar un adjuvant în curele de slăbire şi trebuie luate doar sub stricta supraveghere și la recomandarea medicului și însoțite de schimbarea stilului de viață și de un pic de mișcare.
5 tipuri de pastile de slăbit care NU te ajută să slăbeşti

1. Cele cu fibre

Fibrele insolubile din batoane sau pastile de slăbit absorb apa şi se umflă, ameliorând astfel senzaţia de foame. Dar provoacă adesea balonare şi gaze, iar utilizarea excesivă ar putea interfera cu absorbţia altor medicamente şi a substanţelor nutritive din alimente. Mai mult, nu duc la pierderea semnificativă în greutate, atâta vreme cât stilul de viaţă nu se schimbă.
2. Cele din plante

Efectele secundare ale produselor pe bază de plante pot fi mult mai slabe decât ale celor care conţin substanţe chimice. Însă la fel sunt şi efectele lor asupra greutăţii. Folosite pe termen lung pot deveni riscante, deoarece au în general efecte laxative şi diuretice. Astfel, pot duce la deshidratare, tulburări digestive, crampe musculare, tulburări de ritm cardiac și multe alte probleme de sănătate.
Spre exemplu, guarana accelerează activitatea creierului (ca şi cafeaua) şi are efecte diuretice, dar poate cauza creşterea tensiunii arteriale.
3. Cele cu capsaicină

Suplimentele care conţin extract de capsaicină (din ardei iute) cresc metabolismul prin accelerarea termogenezei. Efectul este însă irelevant pentru pierderea în greutate şi observabil doar prin adminstrarea de doze mari. Acestea însă pot provoca efecte secundare nedorite similare cofeinei, cum ar fi dureri de cap, tahicardie şi probleme cu somnul.
4. Cele detoxifiante, laxative şi diuretice

Există o gamă largă de suplimente care promit scăderea în greutate prin efectul lor laxativ şi diuretic sau prin detoxifierea colonului. Este însă efectul golirii tractului digestiv datorat laxativelor şi al deshidratării provocate de diuretice și nicidecum nu se produce o scădere corectă în greutate, care ar trebui să se producă din grăsime
Detoxifierea este un procedeu sănătos pentru aproape orice organism, atunci când este făcută prin metode naturale, cu multe fructe şi legume și echilibrată nutritiv și caloric.
Administrarea suplimentelor laxative și diuretice pe termen lung poate duce la deshidratare severă şi pierderea anumitor minerale din organism. Nu există nici măcar un studiu care să arate că pierderea kilogramelor este permanentă. Mai mult, metabolismul poate chiar încetini, prin urmare, odată cu încetarea efectelor laxative şi diuretice, kilogramele revin, adesea în număr mai mare.
5. Cele cu ceai şi cafea verde

Uşor de găsit şi intens promovate, ceaiul şi cafeaua verde concentrate în extracte sunt din păcate doar mituri nedovedite ştiinţific. Ceaiul verde este într-adevăr un antioxidant puternic, dovedit cu multe efecte benefice asupra sănătăţii, dar nu te ajută să slăbeşti de unul singur!
Efectele pastilelor de slăbit pe termen lung

Pilulele așa zis de slăbit forţează organismul şi îi pot deregla metabolismul. Mai mult, nu prezintă nicio garanţie că rezultatele obţinute se pot menţine. De fapt, practica arată că este exact pe dos.

Conform multor studii ştiinţifice, aceste pastile de slăbit pot veni la pachet cu efecte secundare neplăcute. Cele mai frecvente, dovedite clinic, sunt diaree, balonări, tahicardii, ameţeli, iritabilitate, insomnii. De aceea sunt interzise bolnavilor de inimă, diabeticilor şi celor cu afecţiuni renale și hepatice. Unele extracte din plante cauzează greaţă, ameţeală şi stări de anxietate.
Cea mai eficientă metodă de slăbire pe termen lung este dieta

Cea mai bună metodă de slăbire şi menţinere a unei greutăţi sănătoase, confirmată de sute de statistici şi studii ştiinţifice, este o dietă echilibrată, dublată de mişcare minimum 30 de minute zilnic.
Să slăbeşti sănătos înseamnă să pierzi între 1 şi 1,5 kg pe săptămână, din care 0,5-1 kg să fie de grăsime. Restul vor fi apă şi ţesut conjunctiv de susţinere. Dacă slăbirea se produce mai rapid din cauza unei restricţii calorice prea severe, neînsoțită de mișcare, înseamnă că pierzi mai mult din apă şi din masa musculară şi îţi încetineşti astfel metabolismul. Adică vei pune la loc chiar mai multe kilograme decât ai pierdut, după ce renunţi la dietă.
Nu uita că nu te-ai îngrăşat peste noapte şi nici nu vei slăbi în câteva zile! Dacă te organizezi să creezi un deficit caloric de 500 calorii pe zi prin dietă şi mişcare, poţi slăbi 0,5 kg/săptămână din grăsime, adică peste 12 kg în 6 luni.

1813353957_WhatsAppImage2021-12-26at20_08_46.jpeg.2a6648fd09024bc982a5e015855d2d67.jpeg

sursa

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...