Monica Badea Posted September 22, 2020 Posted September 22, 2020 Am puțin timp liber, asa ca încerc sa va răspund la câteva întrebări Câte fructe consumam într-o zi? - 2-300 gr, de obicei în prima parte a zilei și nu le combinam decât cu iaurt sau budinci, în cazul unei stagnări îndelungate, le excludem măcar 10 zile din meniu, și consumam legume în stare cruda Despre lactate :eu personal am experimentat, dacă consum lactate zilnic, mai ales lapte dulce, oricât de corect as manca, stagnez.. Nu este o regula dar am auzit multe persoane vorbind despre asta, deci moderație.. Despre cereale :sunt bune dimineața doar, ca și fulgii de tot felul, dar numai 2_3 linguri pe zi, nu jumătate de punga la o masa, și de preferat cele integrale Paine :-2_3 felii sunt permise zilnic, mai puțin cea alba, și clar în prima parte a zilei,in orice combinație, deși conform tabelului nu prea e corect. Legume :putem manca în orice cantitate, de preferat în stare cruda și fără cartofi Leguminoase:- nu mai mult de 3-400gr pe zi după gătire, și niciodată seara... Hrișca :este o pseudocereala și poate fi consumata în orice moment al zilei, în orice combinație Îndulcitorul :doar cei naturali pot fi consumați fără stresul depunerii de grăsimi sau ridicarea glicemiei, cei artificiali sunt foarte periculoși De preferat :eritritol(, zero calorii, zero indice glicemic) , stevia, xilitol, și mai sunt câțiva (dacă dați un search pe google ii găsiți).. Dar și aici e nevoie de moderație, deoarece depășită doza de 8 linguri într-o zi, poate avea efect laxativ. Fulgii și taratele de ovăz :cele mai de nădejde produse în procesul de slăbire, însă tot cu moderație. Semințele de in:pot fi consumate în orice moment al zilei, în preparate sau în iaurt, însă doar măcinate. Dacă aveți alte întrebări, sau sugestii, va aștept în comentarii 1 Quote
Recommended Posts