Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Carbohidrații - necesari sau nu organismului ?


Monica Badea

Recommended Posts

Carbohidrații sunt de doua feluri, simpli și complecsi .
Cei simpli sunt numiți și carbohidrați rai, adică doar calorii goale care crează dependentă și duc rapid la creșterea in greutate, iar cei complecsi sunt cei care sunt benefici organismului, și sunt transformați in doza de energie .
Carbohidrații sunt peste tot, nu doar pâinea, orezul sau pastele înseamnă carbohidrați .
Fiecare aliment de mai jos este un exemplu de carbohidrat :
- pâine, cereale
- orez, paste
- nuci, semințe
- legume, fructe
- lapte, produse lactate
- sucuri de tot felul
-dulciuri, făinoase
Glucidele (Carbohidrații )blochează arderea grăsimilor prin alterarea unor sisteme enzimatice și hormonale .
Odată cu înaintarea in vârsta (după 30 de ani )capacitatea organismului uman de a procesa cantități mari de carbohidrați scade .
Un adolescent poate procesa cu succes și formează masa musculară la consumul de pana la 2-300 de grame de carbohidrați pe zi, in timp ce o persoana cu vârsta mai înaintată ,consumând mai mult de 150 de grame de carbohidrați pe zi ,nu face decât sa transforme totul in depunere de grăsimi .
Un consum mare de carbohidrați din făinoase, zahăr, sucuri, declanșează așa zisa dependentă de Carbi, adică întotdeauna persista foamea și creierul cere din ce in ce mai mulți carbohidrați, fapt care atrage după sine obezitate, boli cardiovasculare, diabet .
Și totuși organismul are nevoie de carbohidrați, de aceea ii vom consuma in prima parte a zilei sau după antrenamente și întodeauna alegem Carbohidrații buni .
Cel mai prost moment al consumului de carbohidrați, fie ei complecsi, este seara .
O categorie specială de carbohidrați sunt fibrele alimentare care aduc un aport caloric, dar ajuta digestia și au alte funcții importante in organism .

4f7ce246-8063-4f53-8e22-19f3a203b428.thumb.jpg.9bac88c482a6f5e4044765bbe55ffaa7.jpg

  • Like 2
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...