Monica Badea Posted December 21, 2020 Posted December 21, 2020 Ingrediente: - mazăre fiarta. - gogoșari. - castraveti murați - țelină fiarta. - morcovi fierți. - sare. Maioneza: - 3 linguri de amidon de porumb. - 150 ml apa. - 2 linguri de mustar. - sare. - gălbenuș de ou (opțional) sau varianta 2 de maioneza -1 lingura ulei de măsline,1 lingura cu vârf de orez bine fiert,100 ml lapte vegetal,un praf de sare,zeama de lămâie(toate la blender pentru a obține o maioneza bine legată) Mod de preparare: se fierbe țelina,morcovul și mazărea .După ce s-au răcit se da pe răzătoare morcovul și țelina sau se toaca mărunt,se toaca mărunt și gogoșarii și castraveții,se amestecă toate ingredientele se potrivesc de sare și se dau la rece . Maioneza: se pune apa cu putina sare la fiert ,și în momentul când începe să fiarbă ,se adaugă amidonul,amestecând cu telul pentru a nu face cocoloașe,și în momentul în care este suficient de groasa se ridică de pe foc.(se adaugă amidon atât cât e necesar pentru a obține o maioneza mai tare,sau mai moale ,după gustul fiecăruia).După ce s-a mai răcit puțin,se adaugă 2 linguri de mustar și se amestecă energic până se încorporează.Optional se pot adăuga gălbenușuri de ou crude,sau fierte după preferință și se amestecă bine. După ce maioneza s-a răcit,se scot legumele de la rece și se adaugă atât cât este nevoie,se potrivește de sare și se da la rece pentru minim o oră. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.