Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Salata beouf cu maioneza fara ulei.


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente:
- mazăre fiarta.
- gogoșari.
- castraveti murați
- țelină fiarta.
- morcovi fierți.
- sare.
Maioneza: - 3 linguri de amidon de porumb.
- 150 ml apa.
- 2 linguri de mustar.
- sare.
- gălbenuș de ou (opțional)
 
sau varianta 2 de maioneza
-1 lingura ulei de măsline,1 lingura cu vârf de orez bine fiert,100 ml lapte vegetal,un praf de sare,zeama de lămâie(toate la blender pentru a obține o maioneza bine legată)
Mod de preparare: se fierbe țelina,morcovul și mazărea .După ce s-au răcit se da pe răzătoare morcovul și țelina sau se toaca mărunt,se toaca mărunt și gogoșarii și castraveții,se amestecă toate ingredientele se potrivesc de sare și se dau la rece .
Maioneza: se pune apa cu putina sare la fiert ,și în momentul când începe să fiarbă ,se adaugă amidonul,amestecând cu telul pentru a nu face cocoloașe,și în momentul în care este suficient de groasa se ridică de pe foc.(se adaugă amidon atât cât e necesar pentru a obține o maioneza mai tare,sau mai moale ,după gustul fiecăruia).După ce s-a mai răcit puțin,se adaugă 2 linguri de mustar și se amestecă energic până se încorporează.Optional se pot adăuga gălbenușuri de ou crude,sau fierte după preferință și se amestecă bine.
După ce maioneza s-a răcit,se scot legumele de la rece și se adaugă atât cât este nevoie,se potrivește de sare și se da la rece pentru minim o oră.
28468315_2138505079706837_3481170494767598306_n.thumb.jpg.ca5f81f37f8c958e2b0826160b836550.jpg28471318_2138505246373487_1437327904057168604_n.thumb.jpg.f93cd5a958ae29f5828bb9a0967d8c15.jpg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...