Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

"Fursecuri în foi" cu jeleu de căpșuni, de post.


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente pentru foi :
-300ml apa minerala.
-10linguri de ulei (eu am pus de cocos)
-100gr îndulcitor.(eritritol)
-1praf de copt
-3linguri de oțet.
-150 faina de cocos (eu am pus si faina de cocos deoarece are de 4 ori mai putini carbohidrați decât cea de grau,dar puteți folosi doar integrala sau de orice fel)
-esență.
-faina integrala.
Crema:-500ml de lapte de cocos.
-îndulcitor după gust.
-esență.
-5linguri de amidon de porumb.
-3linguri de pudra de roscove sau cacao.
-zeamă de lămâie.
-100gr miez de nuca tăiat bucăți mai mari.
Jeleu :-300gr căpșuni.
-250ml de apa.
-1lingura agar agar (gelatina vegetala).
Mod de preparare :se amesteca toate ingredientele pentru foi, mai puțin faina integrala, care se adaugă puțin câte puțin pana când se obține un aluat elastic cu care se poate lucra la masa. Se da la rece aluatul pentru 15 minute.
Crema :se pune laptele pe foc, se adaugă îndulcitor și esență, după care în ploaie amidonul amestecând continuu cu un tel sa nu facă cocoloașe. După ce s a îngroșat, se adaugă pudra de roscove, și zeama de lămâie după gust. Când se oprește focul se adaugă miezul de nuca.
Se coc 3 foi, pe fundul tăvii, din aluatul care s a odihnit la rece 15 minute.
Dupa ce se răcorește crema, se fărâmițeaza o foaie din cele 3,si se adaugă în crema, după care se mixează la viteza maxima pana când devine o cremă groasa și fina.
Se umplu cele doua foi ramase cu crema, și se pune prăjitura la rece.
Într-o cratiță se pun 250 ml de apa, și agar agar, care se lasă la foc mic 5minute.Se dau la blender căpșunile și se adaugă peste gelatina vegetala care a fost ridicata de pe foc, și se amesteca bine.
Se pune jeleul peste prăjitura rece, și se pune din nou în frigider.
Se poate tăia imediat sau se poate lăsa să se înmoaie bine foile.

56644849_2404610569762952_6759119204856627200_o.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...