Monica Badea Posted January 2, 2021 Posted January 2, 2021 Ingrediente pentru blat : -150gr tărâțe de ovăz -500 gr sfecla roșie fiarta -1 praf de copt -100 gr pasta de curmale (sau după gust) -2 oua -2 linguri de amidon de porumb -2 linguri de ulei de cocos. Ingrediente pentru crema de brânză -300 gr brânză dulce -50 gr pasta de curmale -suc de sfecla roșie 100ml -1 lingura de gelatina (eu am folosit gelatina vegetala, agar agar) Jeleu :200 gr fructe de pădure -1 lingura de gelatina -150ml apa Mod de preparare :- se face un piure din sfecla fiarta, peste care se adaugă pe rand toate ingredientele și se lasă 10 minute la odihna. Se pune compoziția în tava cu hârtie de copt și se coace aproximativ 30 de min. Între timp se pregătește crema de branza. -se pune pe foc agar agar cu 150 ml de apa și se fierbe la foc mic 2 minute. Se adaugă sucul de sfecla și se mai lasă 3 minute la foc mic. Peste brânza dulce se pune pasta de curmale sau orice alt îndulcitor, și se adaugă gelatina cât încă e calda (agar agar se întărește în maxim 5 minute). Se întinde crema de brânză peste blatul cald și se lasă la temperatura camerei. Jeleu :se dau la blender fructele de pădure, se adaugă dacă mai e nevoie și îndulcitor, după care se pune și agar agar care a fost pregătită ca și la crema de brânză. Se toarnă jeleul cald peste prăjitură și se da la rece pentru minim 30 de minute. Deasupra am presărat fulgi de migdale. Se poate folosi gelatina normala, dar pregătită conform instrucțiunilor de pe plic, de asemenea puteți folosi orice fel de îndulcitor. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.