Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prăjitură cu sfecla roșie și brânza dulce


Monica Badea

Recommended Posts

Ingrediente pentru blat :
-150gr tărâțe de ovăz
-500 gr sfecla roșie fiarta
-1 praf de copt
-100 gr pasta de curmale (sau după gust)
-2 oua
-2 linguri de amidon de porumb
-2 linguri de ulei de cocos.
Ingrediente pentru crema de brânză
-300 gr brânză dulce
-50 gr pasta de curmale
-suc de sfecla roșie 100ml
-1 lingura de gelatina (eu am folosit gelatina vegetala, agar agar)
Jeleu :200 gr fructe de pădure
-1 lingura de gelatina
-150ml apa
Mod de preparare :- se face un piure din sfecla fiarta, peste care se adaugă pe rand toate ingredientele și se lasă 10 minute la odihna. Se pune compoziția în tava cu hârtie de copt și se coace aproximativ 30 de min.
Între timp se pregătește crema de branza.
-se pune pe foc agar agar cu 150 ml de apa și se fierbe la foc mic 2 minute.
Se adaugă sucul de sfecla și se mai lasă 3 minute la foc mic.
Peste brânza dulce se pune pasta de curmale sau orice alt îndulcitor, și se adaugă gelatina cât încă e calda (agar agar se întărește în maxim 5 minute).
Se întinde crema de brânză peste blatul cald și se lasă la temperatura camerei.
Jeleu :se dau la blender fructele de pădure, se adaugă dacă mai e nevoie și îndulcitor, după care se pune și agar agar care a fost pregătită ca și la crema de brânză.
Se toarnă jeleul cald peste prăjitură și se da la rece pentru minim 30 de minute.
Deasupra am presărat fulgi de migdale.
Se poate folosi gelatina normala, dar pregătită conform instrucțiunilor de pe plic, de asemenea puteți folosi orice fel de îndulcitor.
 
84439274_2657548707802469_5779904001814298624_n.thumb.jpg.0111c44553872c076a8127cd5699cd92.jpg84742040_2657548747802465_8421119008350142464_n.thumb.jpg.be48a26371770a1ca6a67a6c709d497d.jpg84886630_2657548817802458_2998678619116535808_n.thumb.jpg.81b0ac954ad25f2b61afc956923ff994.jpg
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...