Monica Badea Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Pentru foi.: -4linguri de pasta de bulion. -5linguri de ulei (eu am făcut cu ulei de cocos) -10 gr de bicarbonat de sodiu stins în oțet. -100gr gr de îndulcitor (eu folosesc eritrit). -200ml apa minerala. -esență. -250gr faina de cocos. -faina integrala.(puteți folosi orice tip de faina, eu am preferat sa pun și de cocos, pentru a reduce cantitatea de carbohidrați ). Se amesteca toate ingredientele, și se adaugă faina pana când iese un aluat cu care se poate lucra la masa.. Se întind 3 foi și se coc pe fundul tăvii. Crema:-500ml lapte de cocos (merge și apa). -250 gr de gris (sau atât cât doriți sa iasă de tare sau moale) -esență. -150 gr îndulcitor. -5 linguri de unt de cocos. -dulceață (eu am pus de căpșuni) Se pune laptele pe foc, se adaugă îndulcitor și esență, și când atinge punctul de fierbere, se adaugă grisul în ploaie, amestecând cu un tel sa nu se facă cocoloașe. Când este suficient de tare și fiert, se ia grisul de pe foc, și se adaugă untul de cocos (sau ulei, sau margarina).se mixează bine pana când devine cremos. Jumătate din crema de gris se amesteca cu dulceață după gust, și se umplu foile. (eu am oprit și pentru pus deasupra). Se pune prăjitura la rece, acoperita, peste care se pune ceva greu, sa se poată presa, și sa absoarbă crema. Se taie a doua zi. Eu am pus și câteva linguri de crema cu dulceață deasupra, a doua zi. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.