Jump to content

Recommended Posts

Posted
Ingrediente :250gr brânză slab sărată.
-100gr îndulcitor (eritritol folosesc eu)
-3 oua.
-50gr iaurt.
-10 linguri de faina de ovăz.
-2 linguri ulei de cocos.
-faina de cocos (am adăugat faina de cocos pana când am obținut un aluat cu care se poate lucra la masă)
-10gr bicarbonat stins în oțet.
-esență.
Pentru servire mai avem nevoie de iaurt grecesc și dulceață (eu am pus dulceața de gutui fără zahar)
Mod de preparare :se da pe răzătoare brânza, se adaugă ouăle și se freacă bine. Se adaugă și îndulcitorul, și după ce s a topit se adaugă iaurtul. Se încorporează în compoziție și cele 10 linguri de faina de ovăz, esența, uleiul de cocos și bicarbonatul, apoi se adaugă treptat faina de cocos pana când se obține un aluat cu care se poate lucra la masa(precum cel de pâine).
Se frământă câteva minute, după care se fac biluțe, apoi se aplatizeaza și se face în fiecare un dop cu un obiect (eu am facut cu un pahar micuț 😄), apoi se pun în tava pe hârtie de copt, alături și dopurile și se dau la cuptor pentru 30 minute sau pana când se rumenesc frumos, la 180 gr. Se așează în farfurie fiecare papanaș cu dopul lui deasupra, se adaugă după preferința iaurt grecesc și dulceață.
Valoare nutriționala aproximativ 148 de calorii pe suta de grame (în funcție de cât iaurt și cata dulceață folosim)
Se pot servi atât calzi cât și reci.

61822268_2444883665735642_1754773051297234944_n.thumb.jpg.c20e9bea83ead30c8d6284321bfd8868.jpg
  • Like 1