Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sfecla roșie .


Recommended Posts

Cu toate ca sfecla roșie este leguma cu cea mai mare cantitate de zahăr dintre toate legumele ,este foarte indicat ca un adult fără probleme de sănătate sa o consume de câteva ori pe săptămâna .Asadar diabeticii și cei cu afecțiuni cardiovasculare ar trebui sa limiteze consumul de sfecla roșie .
Beneficiile consumului de sfecla roșie :-datorită betacianinei ,scade riscul de cancer și reduce tumorile .
-curăța ficatul de toxine
-datorită Conținutului ridicat de fibre ,normalizează digestia mai ales după un consum de grăsimi și proteine in exces și ameliorează tranzitul intestinal
-contribuie la reglarea colesterolului ,performanța care se datorează fibrelor care absorb grăsimile și conduc eliminarea lor din corp
-consumată cu moderație reglează tensiunea arterială ,întrucât unele substanțe pe care le conține și anume oxidul nitric,relaxează vasele de sânge dilatandu-le reducând astfel tensiunea arterială .
-anumiți compuși din sfecla roșie ,au proprietăți antiinflamatoare ,iar un nivel scăzut de inflamatie scade riscul de afecțiuni cardiace ,diabet ,Parkinson ,Alzheimer și nu numai .
Includerea in dieta a sfeclei roșii nu dăunează niciunei persoane atâta timp cât nu se fac excese .
Sfecla poate fi consumată ca atare ,in salate ,supe,preparate gătite,dulciuri dar cel mai bun efect îl observam in prepararea sucului (in stare cruda )
Dacă alegeți sa beți un pahar de suc de sfecla roșie in fiecare zi,organismul primește multe substanțe nutritive și starea de sănătate se ameliorează simtitor .
Sfecla roșie este săraca in calorii ,însă reprezintă o sursa excelenta de vitamine și minerale esențiale ,pentru o buna funcționare a organismului .
100 de gr de sfecla roșie conține 43 de calorii ,87% apa,1,7 g proteine ,9,6 g carbohidrați ,6,8 g fructoza ,2,8 g de fibre ,0,2 g de grăsimi .

1867703718_WhatsAppImage2021-01-09at11_04_58.jpeg.71f266d307b8cf322eca92d01b2d1439.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...