Jump to content

Recommended Posts

Posted
🍀Ataca smaltul dintilor.
Zaharul procesat, daca este consumat in fiecare zi, mentine aciditatea in corp, astfel ca organismul va incepe sa lucreze mai mult pentru a metaboliza aceste zaharuri, iar in timp va avea loc o decalcifiere osoasa, dar si carierea dintilor.
🍀 Provoaca unele carente de crom.
S-a dovedit ca cei care consuma zilnic dulciuri limiteaza si priveaza organismul de cantitatea necesara de crom.
🍀Afecteaza digestia.
Consumul in exces de zahar alb procesat contribuie la instalarea unor dezechilibre in functionarea organismului uman.
🍀Cele mai frecvente dezechilibre apar la nivelul tractului gastrointestinal, deoarece consumul de zahar in exces ingreuneaza transportul mancarii prin tractul gastro-intestinal.
In plus, duce la cresterea aciditatii la nivel intestinal si, implicit, la probleme precum indigestie, malabsorbtie sau aparitia colitei ulcerative.
🍀 Cauzeaza migrene.
Un consum exagerat de zaharat duce la instalarea durerilor la cap, fenomen resimtit mai ales de femeile care sufera de tulburari hormonale. Mai mult, zaharul in exces poate cauza tulburari digestive.
🍀Favorizeaza retentia de lichide.
Consumul exagerat de zahar duce la retentia fluidelor in organism. Zaharul favorizeaza cresterea nivelului de insulina. Aceasta diminueaza capacitatea corpului de a elimina sodiul (sarea) si astfel se retine o mare parte din lichide.
🍀Slabeste sistemul imunitar.
Zaharul poate cauza inflamatii, organismul nemaiputand lupta corect impotriva infectiilor. Mai mult, daca sistemul imunitar este slabit, o persoana este mult mai predispusa la dezvoltarea alergiilor alimentare.
🍀Mareste ficatul.
Consumul zilnic de zahar alb poate cauza inflamarea ficatului. Sunt studii care arata ca efectele zaharului asupra ficatului sunt similare cu cele ale alcoolului.
🍀Favorizeaza instalarea anxietatii.
Exista studii care demonstreaza ca zaharul consumat in exces de catre copii poate duce la aparitia starilor de anxietate, hiperactivitate, concentrare mentala dificila si stari de indispozitie. Mai mult, copiii care mananca multe dulciuri pot avea si alergii alimentare.
🍀Creste riscul de aparitie a candidozei.
Un consum ridicat de zahar influenteaza dezvoltarea necontrolata a infectiilor vaginale, deoarece organismul depune mult efort in metabolizarea zaharului, iar imunitatea fiind mai scazuta, creste riscul aparitiei infectiilor vaginale, a candidozelor bucale sau vaginale.
🍀Influenteaza nivelul colesterolului.
Se pare ca un consum in exces de zahar poate duce la o crestere semnificativa a nivelului colesterolului total din organism, a trigliceridelor, o crestere a LDL, colesterolul "rau", si o scadere a HDL, colesterolul "bun".
🍀Imbatraneste tenul.
Zaharul are un efect negativ asupra elasticitatii pielii, favorizand aparitia ridurilor, dand un aspect de imbatranire prematura a tenului .
 
138709194_2826948770877173_4550177870391672124_n.thumb.jpg.7a4b562135d18f21ef250bd5de5e9fe8.jpg
  • Like 1
  • Thanks 1

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...