Monica Badea Posted January 19, 2021 Posted January 19, 2021 Ingrediente : -100 gr icre crude -1 ceapa tocata mărunt -zeamă de lămâie -sare -50 ml apă minerala - 100 gr fulgi de ovăz măcinați -apa Se freacă cu mixerul la viteza maxima icrele și apa minerala(sau cel mai rapid,se pun in blender) Se adaugă zeamă de lămâie după gust și sare și se freacă pana se albesc (eu le pun în vasul blenderului, ies perfect) Pe aragaz se pun în apa fulgii de ovăz măcinați și se fierb până când devin ca un terci(exact același procedeu ca pentru un terci pentru mic dejun sau un griș cu lapte ..dar sa nu fie prea tare,precum o mămăliga)După răcire se adaugă treptat peste icre și se amesteca bine(ideal e tot in vasul blenderului) Se adaugă și ceapa tocata mărunt și se mai adaugă după gust sare și zeama de lămâie…dacă doriți puteți adauga și o lingura-doua de ulei(eu nu pun)..pentru ca icrele sa iasă albe și frumoase,puneți apa minerală rece și zeama de lămâie in același timp peste icre,în vasul blenderului și mixați la viteza mare 2-3 minute! 2 Quote
Stela D Nicolescu Posted January 22, 2021 Posted January 22, 2021 (edited) Super,am sa fac si eu!Cata apa se pune la fulgii de ovaz? Multumesc! Edited January 22, 2021 by Stela D Nicolescu Quote
Monica Badea Posted January 24, 2021 Author Posted January 24, 2021 La 22.01.2021 la 14:19, Stela D Nicolescu a spus: Super,am sa fac si eu!Cata apa se pune la fulgii de ovaz? Multumesc! Buna Stela D Nicolescu, nu sunt cantități exacte dar se face un terci de ovăz exact ca un griș cu lapte mai moale și în cantitatea dorita de tine. 3 Quote
Recommended Posts