Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Semințele de chia și uimitoarele beneficii.


Recommended Posts

Semințele de Chia un aliment sănătos ?
Semințele de Chia au inceput sa devină populare in rândul alimentelor sănătoase acum câțiva ani când marii producători au inceput sa le introducă in diferite preparate :- pâine ,iaurturi ,băuturi ,prăjituri sau diferite mâncăruri ,ele având numeroase efecte pozitive asupra organismului uman .
Semințele de Chia conțin (gramaje pt o lingura de 28 de gr)substanțe nutritive -11 gr de fibre ,4 gr proteine ,9 gr grăsimi sănătoase .
Ele conțin de asemenea o cantitate considerabila de zinc,potasiu ,vitamina B1,B2 și B3
In compoziția lor se găsesc și antioxidanți care lupta împotriva radicalilor liberi cunoscuți pentru efectele lor negative de deteriorare a celulelor corpului și de îmbătrânire prematura .
Datorită Conținutului ridicat de fibre solubile ,semințele de Chia pot absorbi pana la 10-12 ori greutatea lor in apa devenind astfel un gel care da o mare senzație de sațietate ,in plus fibrele “hrănesc “bacteriile bune din intestin un beneficiu extrem de important pentru menținerea unei flore intestinale sănătoase .
Semințele de Chia conțin proteine esențiale pentru un organism sănătos .un consum constant de proteine duce la diminuarea apetitului cu pana la 60%
Ele sunt bogate in acizi grași omega 3 care sunt extrem de importanți pentru creier și corp .
-pot reduce riscul bolilor cardiovasculare ,inflamațiile,rezistența la insulina și depozitele de grăsimi de la nivelul abdomenului.
-reduc in mod semnificativ tensiunea arterială
-un studiu realizat de marii nutriționiști ai lumii arată ca 10 gr de fibre din Chia consumate zilnic ,reduc colesterolul rău .totodata studiile arată ca fibrele joaca un rol important in reglarea sistemului imunitar și in scăderea riscului de a ajunge la obezitate .
-nivelul ridicat de glucoza din organism atrage după el diabetul .nivelul zaharului din sânge poate fi stabilizat prin consumul de semințe de Chia .
-sunt indicate in detoxifiere și digestie ..când ajung sa fie complet digerate ,acestea își măresc dimensiunea și absorb toxinele din organism curățand astfel tractul digestiv .
In ceea ce privește îmbunătățirea digestiei ,acest beneficiu este dat de fibrele solubile din compoziția lor
Semințele de Chia sunt folosite in diete de slăbit și ajuta extrem de mult dând cantitatea de fibre și proteine necesară și aduc sațietate îndelungată .
Prin adăugarea semințelor de Chia in alimentație veți creste substanțial valoarea nutritivă ,iar mâncărurile sunt bine tolerate de organism .
Puteți consuma semințe de Chia zilnic câte maxim 40 de gr ,in Smoothie ,iaurt ,lapte vegetal ,compoturi ,omlete ,prăjituri ,pâine ,wasa.
Ele se pot consuma și imediat după adăugarea in lactate dar și sub forma de budinci ,adică hidratate câteva ore .
Semințele de Chia sunt un bun agent de legătura in preparate care necesita oul ..sunt o “mâncare “ ideală in veganism (sau persoane care postesc ),fiind foarte hrănitoare .

1292021433_WhatsAppImage2021-01-24at11_52_27.jpeg.4c5e585bb93a7916c61f072e3b7ac072.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...