Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Intermitent fasting (post intermitent) și postul negru.


Recommended Posts

Intermitent fasting este o metoda de slăbire adoptată de multe persoane și nu as putea spune ca nu dă rezultate ,dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine ,nu încurajez deoarece din punctul meu de vedere organismul primind hrana doar 8 ore dintr-o zi de 24 ,intra in stare de alerta și la un moment dat reacționează tocmai invers ,adică din tot ceea ce primește începe sa stocheze asigurându-și practic portia de hrana și pentru celelalte mese ,astfel ajungem după un timp sa adunam câteva kg ...este o soluție pe termen scurt in pierderea kilogramelor și cu un randament bun însă nu este un stil de viața sănătos așa cum noi ne dorim sa promovam .
Este într-adevăr o opțiune pentru persoanele care lucrează in trei schimburi ,oferindu-le șansa sa mănânce și in timpul nopții ..
Dar de reținut este faptul ca și in intermitent fasting trebuie sa se mănânce sănătos,altfel nu vor exista rezultate nici măcar pe termen scurt .
Intermitent fasting funcționează astfel :-se poate mânca in interval de 8 ore dintr-o zi,iar cele 16 ore rămase sa fie doar hidratare.
Exemple :-dacă se începe cu ora 7 dimineața ,ultima masa ar trebui sa fie la ora 15,dacă se începe de la ora 12 cu masa,ultima masa ar trebui sa fie la ora 20,dacă se începe cu ora 22(sch 3 la serviciu ,gen..),mesele se vor încheia la 6 dimineața ..deci trageți concluzii și încercați sa realizați dacă e sănătos sau benefic ,ori mai de graba adoptați un stil de viața sănătos bazat pe 3 mese și doua gustări la interval de 3 ore,slăbiți mai lent dar sănătos și rezultatele sunt pe termen lung,iar dacă nu se fac abuzuri culinare efectul YO-YO nu își face apariția ,pentru ca după cum știm efectul yo-yo apare in urma tuturor dietelor cu rezultate foarte rapide și ținute pe termen lung,aducând astfel mari dezechilibre alimentare ...eu personal nu recomand diete restrictive decât pentru o deblocare de cântar sau schimbare de metabolism ,diete nu mai lungi de 7 zile și repetate doar la nevoie la un interval de câteva luni .
Acest articol nu este o încurajare pentru intermitent fasting ,nici o critica asupra celor care îl practica,ci doar o atenționare către cei care cred ca intermitent fasting poate fi numit un stil de viața sănătos .
Despre ceea ce înseamnă întinerirea celulelor ,va pot asigura din experiența proprie ,din studiu și din fapte reale relatate de anumiți medici,ca o zi pe luna in care sa nu mâncați și sa nu beți nimic minim 12 ore,este benefică pentru  organism și vindeca anumite afecțiuni ..in momentul in care organismul nu are de digerat și organele se “opresc “pentru câteva ore,se “întâmpla “ întinerirea celulelor ,astfel încât in timp veți vedea cum tenul se schimba ,ridurile întârzie sa apara ,îmbătrânirea este tot mai lenta și energia zilnică este din ce in ce mai mare ..Cum am spus și acest lucru tot fără abuz ,o zi pe luna sau maxim doua ..eu personal practic asta de aproape 3 ani ,de maxim doua ori pe luna și diferențele se pot vedea in pozele de mai jos .
Este foarte adevărat ca schimbarea a venit odată cu pierderea in greutate,dar pentru întinerire de celule postul negru ținut o data sau de doua ori pe luna ,m-a ajutat enorm de mult .
Nu spun ca este neaparat nevoie sa faceți asta ,spun doar ceea ce am experimentat având la baza informații preluate de la medici .

F2EAB372-B460-42A3-BF24-8BBD34C36D12.jpeg.d770da6563cda7fe1b421ab4d36457c2.jpeg

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Acum 19 ore, Monica Badea a spus:

Intermitent fasting este o metoda de slăbire adoptată de multe persoane și nu as putea spune ca nu dă rezultate ,dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine ,nu încurajez deoarece din punctul meu de vedere organismul primind hrana doar 8 ore dintr-o zi de 24 ,intra in stare de alerta și la un moment dat reacționează tocmai invers ,adică din tot ceea ce primește începe sa stocheze asigurându-și practic portia de hrana și pentru celelalte mese ,astfel ajungem după un timp sa adunam câteva kg ...este o soluție pe termen scurt in pierderea kilogramelor și cu un randament bun însă nu este un stil de viața sănătos așa cum noi ne dorim sa promovam .
Este într-adevăr o opțiune pentru persoanele care lucrează in trei schimburi ,oferindu-le șansa sa mănânce și in timpul nopții ..
Dar de reținut este faptul ca și in intermitent fasting trebuie sa se mănânce sănătos,altfel nu vor exista rezultate nici măcar pe termen scurt .
Intermitent fasting funcționează astfel :-se poate mânca in interval de 8 ore dintr-o zi,iar cele 16 ore rămase sa fie doar hidratare.


Exemple :-dacă se începe cu ora 7 dimineața ,ultima masa ar trebui sa fie la ora 15,dacă se începe de la ora 12 cu masa,ultima masa ar trebui sa fie la ora 20,dacă se începe cu ora 22(sch 3 la serviciu ,gen..),mesele se vor încheia la 6 dimineața ..deci trageți concluzii și încercați sa realizați dacă e sănătos sau benefic ,ori mai de graba adoptați un stil de viața sănătos bazat pe 3 mese și doua gustări la interval de 3 ore,slăbiți mai lent dar sănătos și rezultatele sunt pe termen lung,iar dacă nu se fac abuzuri culinare efectul YO-YO nu își face apariția ,pentru ca după cum știm efectul yo-yo apare in urma tuturor dietelor cu rezultate foarte rapide și ținute pe termen lung,aducând astfel mari dezechilibre alimentare ...eu personal nu recomand diete restrictive decât pentru o deblocare de cântar sau schimbare de metabolism ,diete nu mai lungi de 7 zile și repetate doar la nevoie la un interval de câteva luni .
Acest articol nu este o încurajare pentru intermitent fasting ,nici o critica asupra celor care îl practica,ci doar o atenționare către cei care cred ca intermitent fasting poate fi numit un stil de viața sănătos .
Despre ceea ce înseamnă întinerirea celulelor ,va pot asigura din experiența proprie ,din studiu și din fapte reale relatate de anumiți medici,ca o zi pe luna in care sa nu mâncați și sa nu beți nimic minim 12 ore,este benefică pentru  organism și vindeca anumite afecțiuni ..in momentul in care organismul nu are de digerat și organele se “opresc “pentru câteva ore,se “întâmpla “ întinerirea celulelor ,astfel încât in timp veți vedea cum tenul se schimba ,ridurile întârzie sa apara ,îmbătrânirea este tot mai lenta și energia zilnică este din ce in ce mai mare ..Cum am spus și acest lucru tot fără abuz ,o zi pe luna sau maxim doua ..eu personal practic asta de aproape 3 ani ,de maxim doua ori pe luna și diferențele se pot vedea in pozele de mai jos .
Este foarte adevărat ca schimbarea a venit odată cu pierderea in greutate,dar pentru întinerire de celule postul negru ținut o data sau de doua ori pe luna ,m-a ajutat enorm de mult .


Nu spun ca este neaparat nevoie sa faceți asta ,spun doar ceea ce am experimentat având la baza informații preluate de la medici .

 

F2EAB372-B460-42A3-BF24-8BBD34C36D12.jpeg.d770da6563cda7fe1b421ab4d36457c2.jpeg

Sunt întru-totul de acord cu dvs. O dată sau de doua ori pe lună, da. ❤️❤️❤️

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...