Monica Badea Posted January 26, 2021 Posted January 26, 2021 Intermitent fasting este o metoda de slăbire adoptată de multe persoane și nu as putea spune ca nu dă rezultate ,dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine ,nu încurajez deoarece din punctul meu de vedere organismul primind hrana doar 8 ore dintr-o zi de 24 ,intra in stare de alerta și la un moment dat reacționează tocmai invers ,adică din tot ceea ce primește începe sa stocheze asigurându-și practic portia de hrana și pentru celelalte mese ,astfel ajungem după un timp sa adunam câteva kg ...este o soluție pe termen scurt in pierderea kilogramelor și cu un randament bun însă nu este un stil de viața sănătos așa cum noi ne dorim sa promovam . Este într-adevăr o opțiune pentru persoanele care lucrează in trei schimburi ,oferindu-le șansa sa mănânce și in timpul nopții .. Dar de reținut este faptul ca și in intermitent fasting trebuie sa se mănânce sănătos,altfel nu vor exista rezultate nici măcar pe termen scurt . Intermitent fasting funcționează astfel :-se poate mânca in interval de 8 ore dintr-o zi,iar cele 16 ore rămase sa fie doar hidratare. Exemple :-dacă se începe cu ora 7 dimineața ,ultima masa ar trebui sa fie la ora 15,dacă se începe de la ora 12 cu masa,ultima masa ar trebui sa fie la ora 20,dacă se începe cu ora 22(sch 3 la serviciu ,gen..),mesele se vor încheia la 6 dimineața ..deci trageți concluzii și încercați sa realizați dacă e sănătos sau benefic ,ori mai de graba adoptați un stil de viața sănătos bazat pe 3 mese și doua gustări la interval de 3 ore,slăbiți mai lent dar sănătos și rezultatele sunt pe termen lung,iar dacă nu se fac abuzuri culinare efectul YO-YO nu își face apariția ,pentru ca după cum știm efectul yo-yo apare in urma tuturor dietelor cu rezultate foarte rapide și ținute pe termen lung,aducând astfel mari dezechilibre alimentare ...eu personal nu recomand diete restrictive decât pentru o deblocare de cântar sau schimbare de metabolism ,diete nu mai lungi de 7 zile și repetate doar la nevoie la un interval de câteva luni . Acest articol nu este o încurajare pentru intermitent fasting ,nici o critica asupra celor care îl practica,ci doar o atenționare către cei care cred ca intermitent fasting poate fi numit un stil de viața sănătos . Despre ceea ce înseamnă întinerirea celulelor ,va pot asigura din experiența proprie ,din studiu și din fapte reale relatate de anumiți medici,ca o zi pe luna in care sa nu mâncați și sa nu beți nimic minim 12 ore,este benefică pentru organism și vindeca anumite afecțiuni ..in momentul in care organismul nu are de digerat și organele se “opresc “pentru câteva ore,se “întâmpla “ întinerirea celulelor ,astfel încât in timp veți vedea cum tenul se schimba ,ridurile întârzie sa apara ,îmbătrânirea este tot mai lenta și energia zilnică este din ce in ce mai mare ..Cum am spus și acest lucru tot fără abuz ,o zi pe luna sau maxim doua ..eu personal practic asta de aproape 3 ani ,de maxim doua ori pe luna și diferențele se pot vedea in pozele de mai jos . Este foarte adevărat ca schimbarea a venit odată cu pierderea in greutate,dar pentru întinerire de celule postul negru ținut o data sau de doua ori pe luna ,m-a ajutat enorm de mult . Nu spun ca este neaparat nevoie sa faceți asta ,spun doar ceea ce am experimentat având la baza informații preluate de la medici . 2 1 Quote
Letitia Banuta Posted January 27, 2021 Posted January 27, 2021 Acum 19 ore, Monica Badea a spus: Intermitent fasting este o metoda de slăbire adoptată de multe persoane și nu as putea spune ca nu dă rezultate ,dar dacă ar fi să mă întrebați pe mine ,nu încurajez deoarece din punctul meu de vedere organismul primind hrana doar 8 ore dintr-o zi de 24 ,intra in stare de alerta și la un moment dat reacționează tocmai invers ,adică din tot ceea ce primește începe sa stocheze asigurându-și practic portia de hrana și pentru celelalte mese ,astfel ajungem după un timp sa adunam câteva kg ...este o soluție pe termen scurt in pierderea kilogramelor și cu un randament bun însă nu este un stil de viața sănătos așa cum noi ne dorim sa promovam . Este într-adevăr o opțiune pentru persoanele care lucrează in trei schimburi ,oferindu-le șansa sa mănânce și in timpul nopții .. Dar de reținut este faptul ca și in intermitent fasting trebuie sa se mănânce sănătos,altfel nu vor exista rezultate nici măcar pe termen scurt . Intermitent fasting funcționează astfel :-se poate mânca in interval de 8 ore dintr-o zi,iar cele 16 ore rămase sa fie doar hidratare. Exemple :-dacă se începe cu ora 7 dimineața ,ultima masa ar trebui sa fie la ora 15,dacă se începe de la ora 12 cu masa,ultima masa ar trebui sa fie la ora 20,dacă se începe cu ora 22(sch 3 la serviciu ,gen..),mesele se vor încheia la 6 dimineața ..deci trageți concluzii și încercați sa realizați dacă e sănătos sau benefic ,ori mai de graba adoptați un stil de viața sănătos bazat pe 3 mese și doua gustări la interval de 3 ore,slăbiți mai lent dar sănătos și rezultatele sunt pe termen lung,iar dacă nu se fac abuzuri culinare efectul YO-YO nu își face apariția ,pentru ca după cum știm efectul yo-yo apare in urma tuturor dietelor cu rezultate foarte rapide și ținute pe termen lung,aducând astfel mari dezechilibre alimentare ...eu personal nu recomand diete restrictive decât pentru o deblocare de cântar sau schimbare de metabolism ,diete nu mai lungi de 7 zile și repetate doar la nevoie la un interval de câteva luni . Acest articol nu este o încurajare pentru intermitent fasting ,nici o critica asupra celor care îl practica,ci doar o atenționare către cei care cred ca intermitent fasting poate fi numit un stil de viața sănătos . Despre ceea ce înseamnă întinerirea celulelor ,va pot asigura din experiența proprie ,din studiu și din fapte reale relatate de anumiți medici,ca o zi pe luna in care sa nu mâncați și sa nu beți nimic minim 12 ore,este benefică pentru organism și vindeca anumite afecțiuni ..in momentul in care organismul nu are de digerat și organele se “opresc “pentru câteva ore,se “întâmpla “ întinerirea celulelor ,astfel încât in timp veți vedea cum tenul se schimba ,ridurile întârzie sa apara ,îmbătrânirea este tot mai lenta și energia zilnică este din ce in ce mai mare ..Cum am spus și acest lucru tot fără abuz ,o zi pe luna sau maxim doua ..eu personal practic asta de aproape 3 ani ,de maxim doua ori pe luna și diferențele se pot vedea in pozele de mai jos . Este foarte adevărat ca schimbarea a venit odată cu pierderea in greutate,dar pentru întinerire de celule postul negru ținut o data sau de doua ori pe luna ,m-a ajutat enorm de mult . Nu spun ca este neaparat nevoie sa faceți asta ,spun doar ceea ce am experimentat având la baza informații preluate de la medici . Sunt întru-totul de acord cu dvs. O dată sau de doua ori pe lună, da. ❤️❤️❤️ 1 Quote
Monica Badea Posted January 29, 2021 Author Posted January 29, 2021 Multumesc Stela D Nicolescu 😘 Quote
Recommended Posts