Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Sfaturi de urmat în procesul de slăbire.


Monica Badea

Recommended Posts

Organismul uman însușește la propriu hrana pe care o consumam,adică ea devine o parte din organism.
Pentru a avea un organism sănătos este important ca și produsele pe care le consumam sa fie proaspete,pline de vitamine și energie.
Prelucrarea mâncării in organism are loc prin reacții biochimice.
Dacă in organism pătrund concomitent produse ce declanșează reacțiile acide atunci are loc producerea unor săruri inutile care complica mult procesul digestiv. Pentru a evita astfel de situații planificați-va mesele sau gustările in funcție de tabelul combinațiilor alimentare corecte.
Pentru a face o “curățenie “ și in interior puteți opta așa cum am mai spus la o zi pe luna de post negru,care ajuta extraordinar de mult și la întinerirea celulelor.
De ce nu este bine sa mâncam după ora 19?..deoarece după amiaza,spre seara ,organismul uman încetinește toate arderile și nu mai poate prelucra toată mâncarea,astfel încât determina apariția kilogramelor in plus și a insomniei.
“Nu ma satur la masa”..da,exista aceasta posibilitate in cazul in care in timpul mesei mai ai și alte activități:-stai pe telefon,te uiți la tv,conversezi cu cineva ,citești ziarul ..creierul nu își poate concentra atenția asupra procesului digestiv,drept urmare senzația de sațietate întârzie sa apara,mănânci mai mult,adaugi kilograme,iar digestia se face într-un mod ineficient și dăunător pentru sănătate.
De asemenea trebuie sa mâncați relaxați,nu rapid chiar dacă aveți ceva gustos in fața.creierul da senzația de sațietate datorită excitarii papilelor gustative,nu datorită stomacului plin,asadar masticatia îndelungată este  foarte importantă in procesul de slăbire.
Organismul uman este in mare parte alcătuit din apa,de aceea este important sa consumam apa și ceaiuri pe tot parcursul zilei.
25-30 ml /kg corp este cantitatea ideală pentru o buna funcționare a organismului și ajuta extrem de mult in procesul de slăbire.
Putem spune de multe ori ca avem “pofta “ de un anumit preparat..pofta este falsa,foamea este adevarata.
Pofta este un fenomen psihologic,foamea este un fenomen digestiv,prin foame organismul ne informează ca are nevoie de hrana,in timp ce pofta este o instabilitate emoțională care poate fi satisfacută cu Porții mici deoarece poftele dese îngrasa și elimina ambitia și voința omului de a fi sănătos și de a slabi.
Poftele ne fac sa mâncam peste măsura,încarcă stomacul și îngreunează digestia,fapt care atrage după sine kilograme in plus și o stare de disconfort care se instalează datorită proastei digestii.
Alimentația nu este un scop in sine ci un mijloc de a-ți atinge scopul,de aceea Alimentația trebuie sa fie una sănătoasă care trebuie sa ajute și sa mențină funcționalitatea organismului,nu sa-l suprasolicite și sa-l otrăvească.
Asadar alegeți doar produse sănătoase,carbohidrați buni,grăsimi bune,proteine de calitate,vitamine și minerale aduse organismul natural prin consumul de fructe și legume zilnic,hidratați-va corespunzător,faceți mișcare minim 30 de minute pe zi,odihniți-va minim 8 ore pe noapte,înfrânati poftele,conștientizați ca mâncatul mult,prost și la ore târzii aduce obezitatea,iar obezitatea este o boala care UCIDE.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.75a58f851cd6f9fd3c84fdea4f08310b.jpg

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Monica Badea changed the title to Sfaturi de urmat în procesul de slăbire.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...