Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Cum scăpăm de dependența de zahăr.


Recommended Posts

Dependența de zahăr este omniprezenta.
Fie ca suntem omnivori,vegani,sportivi ..toți suntem atrași de dulciuri.
Desi tindem sa credem ca renunțarea la zahăr tine doar de voința,nu este chiar așa.
Zaharul Creează dependența,care in cele mai multe cazuri este susținută de rutina,de nivelul de stres...
Dependența de dulciuri poate fi eliminată nu foarte greu ,dar ce facem cu zaharul adăugat in 80% din produsele procesate pe care majoritatea le consumam ?..simplu ..renunțam la produse procesate și consumam cât mai natural ,nu consumam lactate degresate 100%,doar parțial,nici iaurturi cu adaosuri de fructe,cât mai mult posibil renunțam la produsele gata făcute de cofetarii,mezeluri ..
Înlocuind zaharul alb cu cel brut,sau cu sirop de arțar ,sirop de agave ,sirop de curmale,miere ,sau îndulcitor natural nu îndulcitor artificial,vom reuși sa scăpăm de dependența zaharului alb .
Cea mai mare și gravă problema in urma consumului excesiv de zahăr este diabetul zaharat,care odată instalat atrage după el alte zeci de afecțiuni.
Un ajutor in diminuarea dependentei de zahăr este și pastila cu crom care se găsește in farmacii și luată minim trei luni,câte una pe zi,ne scapa de pofta zilnică de dulce.
De asemenea introducerea unor produse in Alimentația de zi cu zi,ne ajuta sa scăpăm de dependența.
Varza murata,verdețurile,uleiul de cocos,cartofii dulci,ceaiurile de plante,sarea amara,bananele,avocado,curmalele,ovazul ,sunt alimente care ajuta in diminuarea dependentei de zahăr și ar trebui consumate cât mai des.
Pentru a va satisface pofta de dulce,realizați deserturi simple in casa,pe baza de ovăz,făina integrala,de tapioca,năut,in,castane,in combinație cu piureuri de fructe și la nevoie adaosuri de îndulcitor natural dar nu in exces.
O alta alternativa este ciocolata amăruie,fructele și terciurile de cereale.

879308213_WhatsAppImage2021-01-31at15_34_47.jpeg.432b38f7f5be0a34cbbb2c0fae61aa93.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...