Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ficatul gras și alimentația.


Monica Badea

Recommended Posts

Aproximativ 30% dintre oameni suferă din cauza ficatului gras(steatoza hepatica),adică acumularea unei mari cantități de grăsime in ficat.
Factorii de risc ai ficatului gras sunt greutatea in exces,diabetul,excesul de grăsime abdominala,consumul de alcool și nivelul crescut al trigliceridelor din sânge.
Toate acestea survin in urma mâncatului mult,prost și la ore târzii.
Terapii medicamentoase nu prea exista pentru aceasta problema,soluția fiind schimbarea stilului de viața,care de altfel este soluția tuturor problemelor,soluția împotriva bolilor,soluția redobândirii sănătății.
Cercetătorii,in baza studiilor ,au concluzionat ca un om cu ficat gras,trebuie sa facă mișcare de trei ori mai mult decât un om fără aceasta problema.
Steatoza hepatica(ficatul gras),este combătută printr-un stil de viața sănătos,menținut ,nu doar pe perioade limitate,in urma căruia se elimina depozitele de grăsime de pe ficat.
Exista posiblitatea sa nu realizam atâta timp cât nimic nu ne doare,dar ficatul bolnav ne da semne cum ar fi:-piele și ochi gălbui,dureri abdominale,umflaturi ale gleznelor,oboseala cronica,greata și voma,învinețirea foarte rapida,urina de culoare aurie,pete și mâncărimi ale pielii și subit lipsa apetitului.

Iată câteva alimente care trebuie consumate cât mai des pentru a preveni steatoza hepatica.
-banane,ghimbir,cartof dulce,turmeric,păpădie,legume crude,ficat de pui sau vita, usturoi, grapefruit, sfecla roșie, anghinare, lămâi, varza de Bruxelles, avocado, varza, nici, broccoli, spanac, ceapa, conopida, mere,pește, ovăz.
Totodata ar trebui limitat consumul de proteine deoarece ficatul este singurul organ din corp care se poate reface singur dacă toxinele sunt la un nivel mic,de asemenea trebuie redus și  consumul de sare.
Toate alimentele trebuie consumate cu moderație si ca in orice alta afecțiune,doar trecerea de la un stil de viața haotic la un stil de viața sănătos este soluția

1970194226_WhatsAppImage2021-02-03at07_34_32.jpeg.9d2eeb71f864ff8c3643ecb7df8f40bc.jpeg

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...