Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Despre ce este arcul reflex dar si corelatia acestui mecanism in privinta a cum percepe organismul nostru gustul


Monica Badea

Recommended Posts

Probabil ca va intrebati de ce avem tendinta sa exageram de multe ori atunci cand mancam. In primul rand sa pornim cu arcul reflex. Arcul refelx reprezinta modul in care corpul preia informatia prin intermediul unor receptori care, pe cai aferente, le trimit catre creier sau SNC- Sistem Nervos Central unde sunt prelucrate si trimise pe cai eferente catre organul raspunzator cu actiunea. Cu alte cuvinte daca ne lovim peste mana prin intermediul receptorilor se transmite impulsul catre creier si noi astfel putem simti lovitura. Ei bine asa functioneaza tot. Vorbim si de receptori auditivi si tactili,vizuali etc. Problema la majoritatea dintre noi este ca datorita alimentelor nesanatoase dar bagate in substante care genereaza anumiti hormoni in corp, noi avem tendinta sa mancam mai intai cu ochii si apoi cu gura. Hranind in exces corpul intr-un mod gresit creierul percepe automat tot intr un mod gresit actiunea si atunci ajungem sa ne distrugem sanatatea.
Totul este foarte simplu de inteles aici. Creierul este format din totalitatea deciizilor bune si rele luate pe parcursul vietii de catre individ. Atunci, creierul are abilitatea de a percepe actiunile din doua unghiuri: Bun sau Rau. In momentul in care perceptia asupra mancarii aduce mai mult fericire decat saturatie, mai multa placere decat nevoie, Creierul ce face defapt? Ati ghicit cere mai mult. Pentru ca fiind controlat de substantele daunatoare introduse in corp, intervine dependenta de acele substante care intrand intr un termen foarte scurt in corp in cantitati mari, genereaza imediat starile de sevraj si intreg organismul este dat peste cap. Acesta este motivul pentru care ne simtim bine si nu ne deranjeaza o alimentatie gresita. Pentru ca privim complet gresit lucrurile, CONFUNDAND NEVOILE CU POFTELE./PLACERILE.Ne e usor sa cadem in capcana deoarece creierul inca ramane cel mai complex organ din corp. El nu functioneaza uniform, el variaza in intensitatea actiunilor in functie de starea psihica curenta si nu actioneaza decat pe baza educatiei si a informatiei oferite de noi si de cei care ne influenteaza viata in mod direct sau indirect. Vedeti voi, inca odata reven si va atrag atentia ca inainte de alimentatie este nevoie de educatie si informatie, deoarece doar pe baza acestora o sa va puteti forma o viata sanatoasa.
MARIAN-CATALIN
CORNATEANU.
10354585_716580865099991_2644596938385672825_n.thumb.jpg.eae87a49257cf5e7ba0c895ae1af8214.jpg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.ea457ee2ab17e7fb4c0ab196fca32736.jpg
 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...