Monica Badea Posted February 14, 2021 Posted February 14, 2021 Oul a fost și este mult discutat iar proprietățile lui sunt puse la îndoiala in mod repetat. Ani la rând omenirea a “defăimat” oul susținând ca acesta este aducător de boli,însă nimic nu este adevărat,oul este plin de nutrienți și gătit corespunzător nu dăunează,iar cantitatea sa nu depășească doua oua pe zi.niciodată nu prăjiți ouăle..in orice fel le puteți consuma dar nu prăjite. Dacă mănânci zilnic un ou(poți și doua dar măcar 2 zile pe săptămâna sa faci o pauza) beneficiezi de următoarele : -creierul tau este protejat datorită Colinei din el -vederea este păstrată datorită luteinei -vitamina D ajuta la absorbția calciului,ceea ce ajuta la întărirea oaselor și a dinților. -complexul de vitamina B,protejează pielea,parul și ficatul;fosfolipidele conținute in ouăle de găina ajuta la eliminarea toxinelor din ficat. -riscul bolilor cardiovasculare este redus;colesterolul din oua este echilibrat cu fosfatide deci nu dăunează sănătății,inhiba producția de colesterol a organismului și conțin acizi grași omega 3care reduc nivelul de trigliceride. -ouăle la micul dejun ajuta foarte mult in procesul de slăbire deoarece au nutrienții necesari și dau o sațietate pe termen lung. -reduce riscul de cancer cu ajutorul Colinei care este la fel de utila și aici ca și la creier. -încetinește procesul de îmbătrânire și reface pielea din jurul ochilor. Asadar oul reprezintă cel mai complet aliment,conținând toate substanțele necesare organismului. Este bogat in proteine cu înaltă valoare biologica,grăsimi,vitamine și minerale. Nu trebuie uitat ca in ou,proporția intre fracțiunile de colesterol LDL și HDL este optima. 1 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.