Monica Badea Posted February 15, 2021 Posted February 15, 2021 Tarta cu morcovi și ovăz,fără zahăr. Ingrediente:- 500 gr morcovi fierți și tocati cubulețe. -1banana bine coaptă -1praf de copt -200 gr făina de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați(dacă iese prea moale mai puteți adauga pana când obtineți un aluat mai gros puțin ca cel de chec) -100 ml iaurt. -un borcan de dulceața(eu am pus de gutui,fără zahăr,făcută in casa) -cacao și nuca măcinată pentru decor(eu am pus și un praf de Inulina de cicoare ) Se amesteca făina de ovăz cu banana și iaurtul și se adauga și praful de copt.apoi se adauga și morcovii fierți tocati cubulețe...nu am adăugat nici îndulcitor deoarece banana și morcovii dau dulceața necesară ,de asemenea și dulceața de deasupra. Am pus aluat la copt,după 20 de minute am scos,am adăugat dulceața și am presărat cacao pe alocuri,am pus și miez de nuca,după care am dat pentru încă 20 de minute la cuptor. Am presărat deasupra Inulina de cicoare (este un fel de îndulcitor pe care îl pun in cafea și am pus pt aspect 😁) Se taie doar după răcire și are aproximativ 104calorii pe suta de grame. 1 Quote
Recommended Posts