Monica Badea Posted February 17, 2021 Posted February 17, 2021 Ciupercile,un ingredient alimentar ușor de digerat,se prepara rapid,suficient de sățios și sănătos. Deoarece au o textura suficient de hrănitoare,pot înlocui cu succes carnea. Exista o foarte mare varietate de ciuperci in întreaga lume,marea majoritate conținând in proporție de 98% aceleași substanțe, diferența fiind făcută de conținutul de apa dar și de locul unde cresc și aportul de lumina naturală. Ciupercile conțin fibre,vitaminele B1,B2,B3,B5,B6,B9,cupru,fier,magneziu,fosfor,potasiu,seleniu și zinc.ele sunt bogate și in apa desi la prima vedere par a fi destul de uscate. Ciupercile au efecte antiinflamatoare,diuretice,antiseptice și antibacteriene. Desi nu au clorofila precum plantele și nu sunt foarte bogate in calciu,au aproape toate vitaminele și mineralele necesare organismului nostru. Sunt bogate ik antioxidanți și fibre,ajuta extrem de mult in procesul de slăbire,ajuta la eliminarea excesului de apa din organism,reglează tranzitul intestinal și te scapa de constipație sau indigestie. Ciupercile se gătesc ușor și rapid fiind ideale pentru o masa sănătoasă. Pot fi consumate și crude dar și fierte,la cuptor,la grătar sau aburi. Ele au o cantitate mare de proteine de aceea evitam asocierea lor cu proteinele animale pentru a nu îngreuna digestia(asta este valabilă mai ales in procesul de slăbire ),însă cu brânzeturi,mai ales cu urda se pot asocia mai ales la mesele de pranz. Ciupercile au foarte putine calorii însă sunt extraodinar de sănătoase și hrănitoare: -22 de calorii /100gr -3,3 gr de carbohidrați/100 gr -3,1 gr de proteine/100 gr -lipide 0,3/100gr. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.