Monica Badea Posted February 18, 2021 Posted February 18, 2021 Nutriționiștii și experții in domeniu,au dezbătut de-a lungul timpului despre beneficiile sau efectele negative aduse de consumul de carne roșie(miel,vițel ,porc,iepuri). Carnea roșie conține anumiți nutrienți importanți pentru sănătate,cum ar fi fierul,zincul ,vitamina B12,însă totodata s-a constatat ca un consum prea ridicat de carne roșie poate afecta in primul rând rinichii datorită creșterii semnificative de acid uric. 100 de grame de carne roșie cruda poate conține : -247 de calorii -19 gr de lipide -17 gr de proteine Asadar acest aliment este bogat in proteine,elemente necesare in construirea optima a sistemului muscular și osos dar și a altor țesuturi și enzime. Cu toate acestea unele cercetări au corelat consumul de carne roșie in cantități mari,cu efecte grave asupra sănătății (boli de inima,boli de cancer,tulburări renale,tulburări digestive,creșterea colesterolului),însă carnea neprocesata,slaba,cum ar fi mușchiul de porc,vita,capra,este considerată buna pentru consum dar in cantități modice(3-400gr pe săptămâna) Nivelul de grăsimi saturate pe care le conține,creste colesterolul,depune grăsimi asupra ficatului ajungându-se la boala ficatului gras și sunt și dăunătoare inimii. Chiar dacă ea,carnea roșie,este mult consumată de omenire și aduce oarecum și beneficii prin consumul ei,cercetătorii relatează ca ea ar trebui consumată cât mai rar și sa fie înlocuită cât mai mult posibil cu carnea de curcan,pui,peste.. Totuși,fiind in mai toate gospodariile,carnea roșie chiar dacă sta la baza omenirii,măcar sa se reducă consumul ei cât mai mult posibil și gătirea sa fie cât mai simpla,grătar,fiarta,cuptor și sa fie însoțită de o varietate de legume. 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.