Monica Badea Posted February 20, 2021 Posted February 20, 2021 La baza consumului de lapte vegetal stau o mulțime de motive cum ar fi alergia la lapte,intoleranta la lactoza,sau pur și simplu postul. Cel mai utilizat lapte din ultimii ani este cel de soia,migdale,cânepa,orez,ovăz,nuci,caju. Laptele vegetal a apărut ca o alternativa pentru laptele de origine animală,valorile lui nutriționale depind de Ingredientele din care este făcut și de tipul de arome pe care îl adauga producătorii sau gospodinele care îl prepara natural in casa. Laptele vegetal nu conține colesterol și este sărac in carbohidrați. Nu conține lactoza și se digera foarte bine,însă persoanele care au intoleranta la gluten ar trebui sa îl evite pentru ca exista posibilitatea sa aibă reacții adverse. Toate tipurile de lapte vegetal sunt practic realizate la rece,adică se obține prin hidratarea boabelor sau cerealelor din care este obținut. Laptele vegetal este foarte ușor de realizat in casa însă nu poate fi ținut mai mult de 3 zile deoarece fiind natural se alterează rapid. Ca și idee de obținere a laptelui vegetal,cantitățile cu aproximație sunt : -1 cana de ovăz,nuci,migdale,orez..puse in 4 căni cu apa ..indiferent din ce alegeți sa faceți laptele,adăugați și un praf de sare..după circa o ora(doar la soia se lasă cam 7-8 la hidratare)puneti totul la blender,după care strecurați printr-o sita deasa totul,astfel încât sa obtineți un lapte limpede și frumos...partea groasa rămasă după acest proces se poate folosi in prăjituri sau in terciuri..puteți adauga in lapte arome de vanilie,Scorțișoara,cacao. Mai jos aveți valorile nutriționale pentru câteva tipuri de lapte vegetal. 3 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.