Monica Badea Posted February 21, 2021 Posted February 21, 2021 Prăjitura fără zahar ,cu sfecla roșie și brânza dulce. Ingrediente -o sfecla roșie fiarta și făcută piure. -2 banane bine coapte,făcute piure. -1 ou -5 curmale fără sâmburi date la blender cu putina apa. -praf de copt -esența -150 gr făina de ovăz sau fulgi de ovăz măcinați. -50 ml apa rece Pentru umplutura -300 gr brânza dulce -50 gr îndulcitor(eu folosesc eritritol) -dulceața la alegere(eu am folosit de gutui fără zahăr,făcută in casa) -pudra de roșcove sau cacao Mod de preparare : - se pun sfecla și banana într-un castron,se Adaugă și oul și se amesteca bine. Se pune făina de ovăz,praful de copt și curmalele,apoi se Adaugă și apa și esența. Se încorporează toate și se dau la cuptor pentru 35 de minute După răcire se taie blatul in doua sau in trei precum la tort și se umple cu brânza dulce in care am adăugat indulcitorul și arome după gust,însoțită de dulceața. Eu am adăugat și pudra de roșcove destul de multă peste dulceața,deoarece ii da un gust de ciocolata amăruie. Pentru decor puteți adauga nuci sau alune măcinate ori nuca de cocos. 2 Quote
Recommended Posts