Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

De ce este necesară combinarea corecta a alimentelor ?


Monica Badea

Recommended Posts

Fiecare tip de hrana are nevoie de un anumit suc gastric pe care îl secreta stomacul și care nu reușește sa le producă pe toate simultan.
De exemplu orezul,cartofii,pâinea au nevoie de un mediu digestiv alcalin obținut prin enzima ptialina și amilază pancreatica;carnea,lactatele alunele(proteinele),au nevoie de un mediu acid pentru digerare obținut prin intermediul acidului clorhidric și a pepsinei.
Asadar,fructele,Carbohidrații și proteinele au timpi de digerare diferiți și tocmai acesta este motivul pentru care se dorește evitarea combinării lor,mai ales in procesul de slăbire.
Un aspect foarte important este și acela ca și doua sau mai multe proteine la o masa este bine de evitat(Combinația),deoarce organismul se va axa pe digerarea celui mai”greu”dat fiind faptul ca diferă timpii de digerare și mediul care produce sucurile gastrice,astfel încât celelalte alimente ingerate nu vor mai fi transformate in energie și vor deveni  depozite de grăsime.
Fructele trebuie consumate separat de restul alimentelor datorită faptului ca acestea fermentează..rare vor fi cazurile in procesul de slăbire in care vom asocia fructe cu iaurturi sau budinci,de asemenea nu vom amesteca la aceeași masa,fructele acide cu cele dulci.
De asemenea nu consumați dulce după masa pentru ca zaharul,mierea,fructoza sau dextroza,inhiba secreția sucului gastric astfel ca amestecându-se cu restul mâncării te vei simți balonat și inconfortabil.
De asemenea nici amidonoasele nu le vom combina cu proteine pentru ca niciuna dintre ele nu se vor  digera complet datorită enzimelor necesare.
Nu consumați apa in timpul mesei deoarece se vor dilua sucurile gastrice,asadar apa poate fi consumată cu 20-30 înainte sau după mese.
Mai jos aveți exemple de combinații alimentare corecte .

142760316_203504941484195_6978308142514213333_n.jpg.658063a2dfd7a139dfd3a892b39ccd28.jpg

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...