Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Ce sunt glucidele, cate ar trebui sa consumam, care este cea mai buna sursa ?


Monica Badea

Recommended Posts

Glucidele sau carbohidrații sunt substanțe organice naturale care conțin carbon,hidrogen și oxigen.Sunt perfect compatibile cu metabolismul nostru și se descompun ușor,regăsindu-se in aproape toate alimentele,ele fiind simple și complexe.
Cele simple sunt zaharul,fructoza,dextroza și glucoza,ce cresc glicemia foarte repede și care se depozitează sub forma de grăsimi.
Cele complexe sunt se absorb treptat in sânge și nu cresc atât de rapid nivelul glicemiei,cum ar fi amidonul din cartofi,pâine integrala,orez integral,paste integrale,adică tot ceea ce nu este prea mult tranformat de mâna omului.
Aproape toate glucidele sunt descompuse in unități mici ce pot trece din intestin in sânge,apoi fiind transformate in glucoza și poate fi imediat folosită de celulele organismului.
Glucidele complexe sunt vene mai bune surse de energie și se găsesc de obicei in alimentele bogate in fibre care se descompun mai greu,astfel încât avem un nivel constant de glicemie pe tot parcursul zile și pofta de mâncare este mai mică decât dacă am consuma glucide simple venite din zahăr.
Glucidele “dulci” sunt absorbite rapid și cresc nivelul de glucoza din sânge,ele fiind practic calorii goale care nu conțin substanțe benefice și pot duce la apariția diabetului.
Necesarul de glucide zilnic diferă de la persoana la persoana in funcție de sex,vârsta,condiție fizica,afecțiuni ,dar de reținut ar fi ca in procesul de slăbire nu ar trebui depășit un consum de maxim 100gr,pe care le puteți contoriza cu ajutorul aplicațiilor din mediul online.
Asadar pentru menținerea sănătății și a siluetei,consumați doar glucide complexe.

1813031007_WhatsAppImage2021-02-22at08_08_56.thumb.jpeg.fe4879bc693d1a34fe3a642b1c4f4f75.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...