Monica Badea Posted February 25, 2021 Posted February 25, 2021 Mămăliga este fără doar și poate unul dintre cele mai consumate alimente de către romani in special. Cât este de iubita,atât este de controversata. Mămăliga are un indice glicemic mai mic însă faptul ca ar vindeca diabetul este doar un mit. Aminoacizii din porumb ar putea reduce intr-o anumită măsura nivelul zaharului din sânge Însă dacă avem o viața haotica dar consumam mămăliga in loc de pâine,nu înseamnă ca am rezolvat problema. Mămăliga este o buna sursa de betacaroten,care poate fi digerat mai ușor decât cel din morcovi sau spanac. De asemenea mămăliga sprijină dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin,putând preveni afecțiuni grave precum cancerul de colon. Foarte important este însă faptul ca mămăliga nu conține gluten. La întrebarea frecventa “mămăliga îngrasa ?,as putea spune ca mămăliga are calorii la jumătate din cât are pâinea,in plus aduce organismului carbohidrați complecsi de buna calitate,dar asta nu înseamnă ca trebuie mâncata zilnic și in cantități industriale. De 3 ori pe săptămâna ,câte 150-200 gr la mesele de pranz ,ea este binevenita. Mămăliga dacă este consumată mai moale,nu baloneaza. Într-un stil de viața sănătos mămăliga consumată cu moderație in combinație cu orice,este foarte buna mai ales pentru persoanele care au o activate fizica intensa,deoarece se spune ca ar ajuta foarte mult in menținerea musculaturii. 4 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.