Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Mămăliga, îngrașă sau nu ?


Monica Badea

Recommended Posts

Mămăliga este fără doar și poate unul dintre cele mai consumate alimente de către romani in special.
Cât este de iubita,atât este de controversata.
Mămăliga are un indice glicemic mai mic însă faptul ca ar vindeca diabetul este doar un mit.
Aminoacizii din porumb ar putea reduce intr-o anumită măsura nivelul zaharului din sânge Însă dacă avem o viața haotica  dar consumam mămăliga in loc de pâine,nu înseamnă ca am rezolvat problema.
Mămăliga este o buna sursa de betacaroten,care poate fi digerat mai ușor decât cel din morcovi sau spanac.
De asemenea mămăliga sprijină dezvoltarea bacteriilor benefice din intestin,putând preveni afecțiuni grave precum cancerul de colon.
Foarte important este însă faptul ca mămăliga nu conține gluten.
La întrebarea frecventa “mămăliga îngrasa ?,as putea spune  ca mămăliga are calorii la jumătate  din cât are pâinea,in plus aduce organismului carbohidrați complecsi de buna calitate,dar asta nu înseamnă ca trebuie mâncata zilnic și in cantități industriale.
De 3 ori pe săptămâna ,câte 150-200 gr la mesele de pranz ,ea este binevenita.
Mămăliga dacă este consumată mai moale,nu baloneaza.
Într-un stil de viața sănătos mămăliga consumată cu moderație in combinație cu orice,este foarte buna mai ales pentru persoanele care au o activate fizica intensa,deoarece se spune ca ar ajuta foarte mult in menținerea musculaturii.

1311741673_WhatsAppImage2021-02-25at09_08_09.jpeg.d28b8694e84f1ba5da958c2d326ba54b.jpeg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.9be4d634b914ed9a487dd0dd0f59f3f1.jpg

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...