Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Problemele gastrointestinale și alimentatia.


Monica Badea

Recommended Posts

Alimentele dăunătoare cum ar fi carnea procesata,mâncarea prăjită,Ingredientele foarte reci,pot duce la formarea de reziduuri nedigerate care la rândul lor cauzează apariția toxinelor.
Specialiștii încurajează câteva soluții simple pentru a vindeca bolile care apar la nivelul stomacului :
-păstrează o distanța de 3 ore intre mese pentru o digestie sănătoasă.
-protejează echilibrul focului metabolic prin evitarea alimentelor foarte reci,uleioase sau prăjite.
-mesteca suficient de mult și bine mâncarea pentru a ajuta procesul de digestie.
In momentul in care simți ca te-ai balonat,bea apa puțin călduță și un ceai de menta cât mai cald posibil.
Pentru refluxul gastroesofagian feniculul,frunzele de busuioc și cuișoarele sunt de mare ajutor dacă le mestecați lent,laptele bătut de asemenea calmeaza stomacul și reduce iritația.
Dacă aveți diaree,dovlecelul preparat cât mai simplu,gen supa crema,ajuta extrem de mult deoarece este bogat in fibre și are un conținut mare de apa,deci previne deshidratarea asociata cu diareea,este ușor de digerat,sărac in calorii și nu irita stomacul.
In cazul in care ai o indigestie este important sa eviti lactatele,legume crude și orice alimente greu digerabile.
In cazul indigestiei este recomandat sa bei apa in timpul mesei,deoarece ajuți digestia și facilitezi asimilarea nutrientilor.
Evitați alimentele  fierbinți sau reci și pe cele crude sau pe cele prăjite.
De asemenea gazele intestinale inflamează colonul și cauzează crampe ,așa ca evitați in cazul in care știți ca aveți probleme,sa consumați fructe acide sau orice ar putea sa fermenteze ,de asemenea și fasole.

4071B0BC-84B4-4ED0-B3FF-0F08F5145502.jpeg.83320cd6222463d47e2fddeb6c09f895.jpegFDD444C5-E605-44D8-A958-043554DE4F0E.thumb.jpeg.60fd732024f16b9f77ab50a49b76da88.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Buna Dana, bun venit alaturi de noi 
    • Bună ziua! Mă numesc Dana, sunt din nord-vestul României. Vă urmăresc de mai mult timp pe Facebook și acum am decis să mă înscriu în forumul d-voastră.
    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
×
×
  • Create New...