Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Prunele uscate,beneficiu pentru organism.


Monica Badea

Recommended Posts

Consumul de prune uscate in mod natural mai ales,aduce extrem de multe beneficii organismului.
Prunele uscate au o cantitate mare de antioxidanți, dar sunt sunt și o sursa bogata de vitaminele A,B,C,de minerale ,potasiu,seleniu,magneziu,și fier și ajuta la suprimarea senzației de foame datorită dozei mari de fibre pe care o oferă organismului.
-încetinesc îmbătrânirea pielii datorită faptului ca au un conținut bogat de antioxidanți,contribuind semnificativ la producerea colagenului,substanța responsabila in menținerea elasticități.
-îmbunătățesc digestia dacă sunt consumate regulat și ajuta foarte mult in procesul de slăbire deoarece conferă o stare de sațietate pe termen lung datorită fibrelor,însă este important de reținut faptul ca ele consumate in exces pot aduce kilograme in plus deoarece conțin zahăr și calorii de asemenea.
-ele întăresc imunitatea datorită multitudinii de vitamine și minerale pe care le conțin,vor echilibra glicemia și vor scădea colesterolul rău.
-pot preveni diabetul de tip 2 datorită fibrelor solubile,însă dacă ai acest tip de diabet deja instalat,ar fi mai bine sa le eviti.
-previn constipația dacă sunt puse cu câteva ore înainte de consum într-un pahar cu apa,apoi consumate,urmând a bea și apa in care au fost hidratate.
IMPORTANT :-a nu se consuma mai mult de 5-6 prune intr-o zi in procesul de slăbire,deoarece așa cum am spus,consumate in exces ele pot atrage kilogramele.

1523721583_WhatsAppImage2021-03-04at08_18_33.jpeg.469c5943b1c58cef490948a833cbc5b6.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...