Monica Badea Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Carbohidrații simpli au fost cândva carbohidrați complecși benefici pentru organism, însă "mâna omului" a înlăturat din aceștia fibrele alimentare, vitaminele și mineralele, astfel încât au rămas doar glucide și zaharuri simple (rele), prin procesare, pe care corpul nostru le absoarbe rapid și se depun foarte ușor sub formă de grăsimi determinând creșteri bruște ale glicemiei și influențând într-un mod negativ apetitul. Principalele surse de carbohidrați simpli sunt zahărul rafinat și toate produsele care îl conțin, făina albă, alimentele procesate, produsele de patiserie, gemurile, dulcețurile care se găsesc în comerț. Însă, există o cale de a face diferența între un "combustibil" bun și rău necesar organismului, alegând carbohidrații complecși în detrimentul carbohidraților simpli. Proteina este unul dintre acei macronutrienți esențiali care dau energie organismului. În momentul consumării alimentelor bogate în proteine, organismul uman le descompune în aminoacizi și îi folosește pentru numeroase funcții inclusiv pentru formarea masei musculare. Sursele de proteine vegetale sunt fasole roșie, năut, linte, spanac, kale, ciuperci, broccoli, castraveți și varză. Proteinele previn pierderea masei musculare, însă consumul de proteine în exces poate dăuna (însă doar cele care vin din proteine animale). Proteinele oferă cel mai mare grad de sațietate dintre macronutrienți ceea ce înseamnă că te vor ajuta foarte mult în slăbire mai ales dacă sunt bine alese și puse într-o rețetă lângă carbohidrați buni, așa cum eu am încercat să fac și sa explic in toate Rețetele mele! 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.