Monica Badea Posted March 4, 2021 Posted March 4, 2021 Ingrediente: -5 kg de vinete. -3 kg ardei capia. - 2 kg de roșii. -2 kg de ceapa. -sare,piper,boia dulce. -2 căni de apă. Mod de preparare:-se coc vinetele și ardeii,se curăță și se lasă la răcit. Ceapa se toaca mărunt și se pune într-un vas mare,cu cele două căni de apă,să se "călească".Când scade apa la jumătate,se adaugă roșiile tocate mărunt,sau date la blender,și se lasă la fiert până când devine o compoziție groasa,apoi se adaugă ardeii care de asemenea au fost tăiați mărunt,după care vinetele tocate cat mai mărunt. Se adaugă sare,piper,boia,sau orice alt condiment după gust și se fierbe compoziția până când este groasa încât sta lingura de lemn în picioare în ea. Se amesteca frecvent, deoarece se poate lipi. După ce este suficient de fiarta,se așează în borcane uscate,se infileteaza capacele, după care se pun la Bain marie pentru 60-70 minute.Se scot borcanele și se împăturesc ,lasandu-le sa se răcească ușor. 1 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.