Monica Badea Posted March 5, 2021 Posted March 5, 2021 -200 g de bobițe de amaranth -4 linguri de fulgi de ovăz măcinați -sare și condimente -1 ceapă -zeamă de lămâie -50 ml de ulei MOD DE PREPARARE: Se pune amaranth-ul la înmuiat peste noapte. Se scurge apa și se pune apă rece peste bobițe, după care se pune la fiert la foc mic. Când începe să se îngroașe și devine o compoziție gelatinoasă se ia de pe foc și se lasă la rece. Cele 4 linguri de fulgi de ovăz măcinate se fierb în puțină apă până se îngroașă precum un griș. După ce amaranth-ul s-a răcit, dacă mai există apă se scurge și se adaugă compoziția obținută din fulgii de ovăz amestecând cu un tel. Se adaugă ceapa tocată mărunt, uleiul, sarea și zeama de lămâie și se amestecă până când se omogenizează. Se dă la rece și se poate consuma după o ora . Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.