Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Care este diferența dintre carbohidrați și de ce mai ales persoanele cu diabet trebuie sa-i aleagă corect-explicații de la LIVIO SULIAP!


Monica Badea

Recommended Posts

Monica Badea pentru cine are diabet este recomandat un stil de viață sănătos și echilibrat. (Aici pe grup cu tine pot spune ca sunt în mâini bune) 🙏🏼😊👍🏼O dietă mediteraneană cu un percentual din aportul caloric de 55% carbohidrați (dar sa fie buni 😁😉) cereale integrale, leguminoase, legume, tot ce are un indice glicemic mic, în felu acesta zaharul vine lăsat în mod lent în organism și nu exista riscuri.
20% proteine din cărnuri albe, lactate slabe, fără sare, ouă de preferat doar albușul.
25% grăsimi dar și astea bune 😁😅 ulei extra vergine de măsline, avocado, nuci, migdale, semințe.
De evitat orice tip de dulciuri și alimente care sunt procesate. Mâncăruri cu sosuri sau care procesul de gătire implica mult timp, băuturi alcoolice sau sucuri și ceaiuri din comerț
....nu numai diabetici, toți in general nu trebuie sa abuzam de carbohidrați, dar sunt energia și vitalitate noastră. 40% 50% din consumul nostru zilnic  caloric trebuie sa provină din carbohidrați complecși pentru un stil de viață sănătos și echilibrat.
Pentru diabetici, recomanda și doctorul cereale integrale și leguminoase integrale deoarece au un indice glicemic scăzut și lasă lent zaharul in organism.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...