Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

CARNEA ÎNGRAȘĂ?


Monica Badea

Recommended Posts

Ce fel de carne mancam?

-In trecut, omul consuma carnea si grasimea unei varietati mari de animale. Astazi, din cauza industrializarii am ramas la porc, pui, vita si, mai rar, oaie. Carnea animalelor crescute in ferme (cu nutreturi artificiale) nu mai are nici pe departe aceeasi compozitie cu a animalelor crescute in libertate, hranite in mod natural. In special grasimile, sunt acum din cele “rele”, care predispun la boli cardiovasculare, inflamatorii si degenerative. De asemenea, chimicale cum ar fi pesticidele, insecticidele si ierbicidele se acumuleaza in grasime… iar odata intrate in corpul nostru nu mai ies niciodata, manifestandu-si la nesfarsit efectele devastatoare. Alimentele procesate pot contine si aditivi cu potential toxic, pe langa grasimile saturate in exces, amidon, proteine de soia si grasimi vegetale hidrogenate.

Cata carne mancam?

-Excesul de carne poate duce la probleme de sanatate sau la deficiente nutritionale. In functie de activitatea fizica, 150gr de carne pe zi sunt suficiente intr-o dieta echilibrata a omului activ fizic.
Cum preparam carnea?

-Sunt de preferat metodele care expun carnea la temperaturi cat mai scazute: fierberea, coacerea. Frigerea si prajirea pot genera substante toxice, daunatoare sanatatii. Grasimea vizibila ar trebui indepartata, daca slabirea sau mentinerea greutatii este obiectivul tau. Cand mancam carnea? Tubul nostru digestiv este prea lung pentru o digestie optima a carnii. De aceea, este de preferat sa mancam carnea in prima parte a zilei si, bineinteles, dupa antrenament, pentru refacerea musculara,însă nu este greșit nici la cina însoțită de legume multe și dacă este posibil sa fie fiarta sau la cuptor .

Cu ce asociem carnea?

Pentru o digestie si absorbtie optima carnea se consuma la inceputul mesei, fara a o combina cu alte alimente, in special branza, fainoase, cartofi, orez. Carnea are nevoie de mediul acid din stomac, mediu care poate fi neutralizat daca mancam si legume in acelasi timp. In special daca avem un continut mai mare de grasime (oaie, miel) nu este nevoie de o garnitura bogata caloric. O salata va fi de ajuns. Producerea si procesarea carnii duce la poluare si irosirea resurselor naturale (pamant agricol, apa, carburanti), de aceea trebuie folosita cu masura in alimentatia noastra.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2840d4cc9cecfc98e4ff1b62f2c7f05f.jpg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.ec41ebe42489bdb0be6e0499a4dc8fb4.jpg
Sursa ... ©️Cristian Margarity

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...