Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ce fel de carne mancam?

-In trecut, omul consuma carnea si grasimea unei varietati mari de animale. Astazi, din cauza industrializarii am ramas la porc, pui, vita si, mai rar, oaie. Carnea animalelor crescute in ferme (cu nutreturi artificiale) nu mai are nici pe departe aceeasi compozitie cu a animalelor crescute in libertate, hranite in mod natural. In special grasimile, sunt acum din cele “rele”, care predispun la boli cardiovasculare, inflamatorii si degenerative. De asemenea, chimicale cum ar fi pesticidele, insecticidele si ierbicidele se acumuleaza in grasime… iar odata intrate in corpul nostru nu mai ies niciodata, manifestandu-si la nesfarsit efectele devastatoare. Alimentele procesate pot contine si aditivi cu potential toxic, pe langa grasimile saturate in exces, amidon, proteine de soia si grasimi vegetale hidrogenate.

Cata carne mancam?

-Excesul de carne poate duce la probleme de sanatate sau la deficiente nutritionale. In functie de activitatea fizica, 150gr de carne pe zi sunt suficiente intr-o dieta echilibrata a omului activ fizic.
Cum preparam carnea?

-Sunt de preferat metodele care expun carnea la temperaturi cat mai scazute: fierberea, coacerea. Frigerea si prajirea pot genera substante toxice, daunatoare sanatatii. Grasimea vizibila ar trebui indepartata, daca slabirea sau mentinerea greutatii este obiectivul tau. Cand mancam carnea? Tubul nostru digestiv este prea lung pentru o digestie optima a carnii. De aceea, este de preferat sa mancam carnea in prima parte a zilei si, bineinteles, dupa antrenament, pentru refacerea musculara,însă nu este greșit nici la cina însoțită de legume multe și dacă este posibil sa fie fiarta sau la cuptor .

Cu ce asociem carnea?

Pentru o digestie si absorbtie optima carnea se consuma la inceputul mesei, fara a o combina cu alte alimente, in special branza, fainoase, cartofi, orez. Carnea are nevoie de mediul acid din stomac, mediu care poate fi neutralizat daca mancam si legume in acelasi timp. In special daca avem un continut mai mare de grasime (oaie, miel) nu este nevoie de o garnitura bogata caloric. O salata va fi de ajuns. Producerea si procesarea carnii duce la poluare si irosirea resurselor naturale (pamant agricol, apa, carburanti), de aceea trebuie folosita cu masura in alimentatia noastra.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.2840d4cc9cecfc98e4ff1b62f2c7f05f.jpg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.ec41ebe42489bdb0be6e0499a4dc8fb4.jpg
Sursa ... ©️Cristian Margarity

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Utilizatori online

×
×
  • Create New...