Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Bolul cu cereale-bun sau nu in diete ?


Monica Badea

Recommended Posts

Desi se bate toba despre  cereale,cum ca sunt cele mai sănătoase ,produsele comerciale sunt foarte departe de aceasta notiune. Cerealele sunt calorii goale (amidon) plus gluten (o proteina cu efect nociv asupra intestinului uman).
Din păcate tot mai multe persoane înlocuiesc micul dejun cu un castron de cereale in ideea ca este un mic dejun sănătos..
Cerealele pot continua procesul de fermentatie in corpul nostru si pot favoriza dezvoltarea unei ciuperci, candida albicans. Eliminand cerealele din dieta (sau cel puțin diminuand cantitatea )elimini grosul caloriilor inutile, putand obtine doar prin aceasta metoda o dieta pentru slabire eficienta si mai sanatoasa. Presupusele vitamine si minerale din cereale sunt, de fapt, in cantitati mai mici decat in legume, fructe, oua, ficat si chiar carne rosie. Fibrele din cereale irita intestinul iar “energia” este de scurta durata, pentru cei mai multi urmand o stare de somnolenta daca nu consuma si cafea. Mai utile pot fi pseudocerealele de tip mei, hrisca, quinoa- avand mai multe proteine, mai multe fibre si lipsind glutenul. Daca vrei sa ai carbohidrati drept sursa de energie exista si alternative mai sanatoase...nu  vom exclude din alimentație ovazul,orzul sau secara ,dar sa nu luam in calcul ca un mic dejun sănătos înseamnă un castron mare cu toate cerealele adunate in el și fiind integrale,dar pline de zahăr ,ni se pare noua ca am mâncat extrem de sănătos..mai degrabă mâncam la o gustare cereale dar cât mai simple,fără zahăr ,fără toate minunile care dau bine doar pentru ca au un nume pompos.
Așadar nu înlocuiți niciodată un mic dejun bogat in proteine,grăsimi și carbohidrați de calitate,cu un castron imens de cereale ..consumați cereale la gustări și in cantități mici.

1012650257_WhatsAppImage2021-02-25at09_08_09.jpeg.7227070833ad0fd409674390c8edffb5.jpeg73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.69dd3061f218c1c0e0c1148f815c62d0.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...