Monica Badea Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Leguminoasele, pe lângă efectul de reducere a impactului glicemic, au și un efect prebiotic, prin aportul de fibre. Adică vor susține flora intestinală benefică. Iar spre deosebire de sursele de proteine animale, au efect alcalinizant, nu acidifiant. Aceste alimente de origine vegetală (fasole, mazăre, linte, năut, soia) vin cu un aport relativ mare de proteine și fibre. Digestia lor are loc lent. Pentru că sunt fierte, includ și un volum oarecare de apă, ceea ce contribuie în plus la senzația de sațietate. Ajută la slăbire -Pentru că se raportează o senzație de „plin” mai puternică, este mai ușor să ții regim, -De asemenea, indicele glicemic fiind mic, impactul asupra posibilei sinteze și depozitări de grăsime va fi și el mai mic. -Alte beneficii -Proteinele vegetale nu duc la o creștere semnificativă a acidului uric, așa cum se întâmlă în cazul cărnii. De asemenea, potențialul acestor alimente este unul alcalin, ceea ce echilibrează mai bine organismul ajutându-l să mențină mai ușor balanța acido-bazică. 2 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.