Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Mult discutata soia,sănătoasă sau nu?


Monica Badea

Recommended Posts

Soia reprezinta o proteina completa, ceea ce inseamna ca ea contine toti cei 9 aminoacizi esentiali. Ea este o sursa importanta de proteine pentru multi oameni, in special pentru vegani
-90 de grame de boabe de soia fierte contin:

127 kilocalorii
11,12 grame proteine
5,76 grame grasimi
9,95 grame carbohidrati
3,8 grame fibre.

Boabele de soia au valori scazute de grasimi saturate si sunt bogate in proteine, vitamina C si acid folic. De asemenea, ele sunt o sursa buna de fibre, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si tiamina.

Valoarea nutritionala a altor produse din soia difera in functie de modul in care acestea au fost procesate si de ce alte ingrediente au fost adaugate.

In ciuda faptului ca este unul dintre cele mai controversate alimente din lume, soia are si anumite beneficii.

Sanatatea inimii - Soia a fost asociata cu niveluri mai sanatoase ale colesterolului, ceea ce poate ajuta la scaderea riscului de boli cardiace. Cercetatorii au condus o analiza ampla, asupra mai multor studii, pentru a vedea efectele pe care le are soia asupra nivelului colesterolului. Ei au descoperit ca prin consumul de soia, s-au redus semnificativ colesterolul total, trigliceridele si colesterolul LDL. Aportul de soia, totodata, a crescut semnificativ valorile colesterolului HDL (cel "bun").

Obezitatea - Oamenii de stiinta au mai facut o ampla analiza, ce a inclus mai multe studii, pentru a vedea efectele suplimentelor cu izoflavone din soia asupra greutatii corpului la femeile aflate in post-menopauza. Izoflavonele din soia sunt compusi care se gasesc in mod natural si care au proprietati similare cu estrogenul. Cercetatorii au concluzionat ca suplimentele cu izoflavone din soia au rezultat intr-o scadere semnificativa a greutatii corpului femeilor.
Așadar consumați cu încredere soia și produsele din soia atâta timp cât va permit papilele gustative și digestia se face fără probleme(adică dacă o tolerați ca și aliment).

190334979_WhatsAppImage2021-03-15at20_55_50.thumb.jpeg.bcf2aa299a9f2ee991e6a64f39d324d0.jpeg


Sursa :
Oana Cuzino.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...