Monica Badea Posted March 15, 2021 Posted March 15, 2021 ❌ Greșelile care ne blochează slăbirea după pauze (și de ce, deși „ne-am reapucat”, nu mai funcționează nimic) După sărbători, vacanțe sau pauze mai lungi, foarte mulți oameni spun același lucru: „Am revenit la dietă, dar nu mai slăbesc.” De cele mai multe ori, problema nu este voința, ci modul în care revenim. Hai să vedem, pe rând, cele mai frecvente greșeli 👇 ❌ 1. Începem cu înfometarea „Am mâncat mult, acum nu mai mănânc nimic.”Aceasta este cea mai mare greșeală.După pauze, organismul este deja: inflamat, obosit, dezechilibrat hormonal. Când nu îi dai mâncare: ➡️ metabolismul încetinește, ➡️ corpul intră în modul de supraviețuire, ➡️ slăbirea se blochează complet. ❌ 2. Sărim peste mese Sărirea meselor NU este disciplină, este haos metabolic. Rezultatul: foame mare seara, pofte necontrolate, mâncat compulsiv, frustrare. Slăbirea nu iubește haosul, iubește ritmul. ❌ 3. „De luni sunt perfect” Perfecționismul blochează progresul. Dacă ai impresia că: o mică abatere = eșec, o greșeală = ai stricat tot..vei intra într-un cerc vicios: mâncat → vinovăție → restricții → pofte → mâncat. Slăbirea nu are nevoie de perfecțiune, ci de constanță. ❌ 4. Reducem prea mult caloriile „Mănânc foarte puțin, sigur o să slăbesc.”Nu. Când mănânci prea puțin: corpul arde mai greu, păstrează grăsimea, crește hormonul foamei.Este ca și cum ai vrea ca o mașină să meargă fără benzină. ❌ 5. Eliminăm complet carbohidrații După pauze, mulți scot: pâine, cartofi, orez, fructe. Consecințe: oboseală, nervozitate, lipsă de energie, poftă mare de dulce. Carbohidrații corect aleși și dozați nu îngrașă, ci ajută slăbire ❌ 6. Ne urcăm zilnic pe cântar După pauze, cântarul arată: apă, retenție, inflamație. NU grăsime. Cântarul poate sabota psihic mai tare decât mâncarea. ❌ 7. Vrem rezultate rapide „Am mâncat 3 zile, vreau să slăbesc în 2.” Corpul nu funcționează pe repede-înainte. Presiunea pusă pe rezultat: crește stresul, crește cortizolul, blochează slăbirea. ❌ 8. Uităm de somn și hidratare După pauze: dormim prost, bem puțină apă, bem mai multă cafea. Fără somn și hidratare: ❌ nu există slăbire. ❌ 9. Ne mișcăm prea mult, prea repede Sportul intens imediat după pauze: stresează corpul, crește inflamația, crește pofta. Mișcarea trebuie să ajute, nu să pedepsească. ❌ 10. Ne vorbim urât „Am stricat tot.” „Nu sunt în stare.” „Nu am voință.” Cuvintele contează. Corpul reacționează la stres, nu la ură. ✔️ Concluzia Slăbirea după pauze NU se blochează din cauza mâncării, ci din cauza greșelilor făcute din panică. ➡️ Corpul are nevoie de: mâncare suficientă, program, echilibru, răbdare. Nu de pedepse. Continuați. Aveți răbdare cu voi. Mergeți mai departe, nu mai drastic. 4 1 Quote
Recommended Posts