Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Fasolea -îngrașă sau nu?


Monica Badea

Recommended Posts

Fasolea este unul dintre alimentele de baza ale românilor, în special în zilele de post, când nu sunt prea multe combinaţii culinare la îndemână.
În funcţie de modul de preparare a fasolei, numărul caloriilor diferă. Spre exemplu, în 150 g de fasole fiartă sunt între 200 şi 250 de calorii (depinde de soi). În schimb, o porţie de fasole cu carne de porc poate să ajungă până la 400 de calorii. Dacă preparatul este picant, vei reuşi să arzi mai uşor numărul caloriilor.

Fasolea NU îngraşă dacă:

- la prepararea ei nu adaugi mult ulei;
- renunţi la prepararea ei cu ceapă prăjită;
- nu o combini cu carne şi pâine.
 Exista mai multe tipuri de fasole care ajuta in procesul de slăbire și aduc o mulțime de beneficii organismului ,de exemplu fasolea neagră și fasolea roșie .
-fasolea neagră are un indice glicemic destul de mic - asta înseamnă că nu creşte nivelul de zahăr din sânge. În plus, este bogată în fibre şi alţi nutrienţi de care organismul are nevoie.
De asemenea, s-a constatat că fasolea neagră are un efect pozitiv, nu numai asupra colesterolului, ci şi asupra trigliceridelor şi glucozei din sânge, ceea ce face ca acest aliment să fie nu numai un tratament eficient pentru pacienţii cardiaci, dar pentru cei cu diabet zaharat.

În plus, fasolea neagră furnizează proteine bune, dar şi fibre şi o varietate de elemente nutritive, inclusiv fier, acid folic, magneziu şi vitamina B1.
-Fasolea roșie conține o substanță numită inhibator de alfa-amilază, care ajută la reglarea depozitelor de grăsime din organism. Aceasta împiedică defalcarea amidonului în organism și, prin urmare, conduce la o pierdere eficientă în greutate. În plus, boabele de fasole roșie sunt bogate în fibre. Știm că alimentele care conțin fibre sunt necesare în dietă atunci când vrei să slăbești.
-fasolea roșie este foarte bună pentru menținerea sub control a nivelului de zahăr din sânge,indicele scăzut pe care-l are fasolea roșie previne riscul de diabet. Așadar, include fasolea roșie în alimentație măcar o dată de săptămână.
Boabele de fasole pot contribui, de asemenea, la reducerea colesterolului,prin consumul de fasole roșie cel puțin o dată pe lună  se poate reduce nivelul colesterolului LDL. Boabele de fasole conțin un procent mare de conținut solubil care este folosit pentru a crește producția de suc biliar.
Așadar fasolea poate fi consumată însă nu in exces mai ales cea albă și de reținut este faptul ca la mesele principale poate fi combinata cu legume(gătită sau in salate),consumată fără prăjeli ,pâine sau carne și nu la mesele de seara.

518053907_WhatsAppImage2021-03-17at06_31_32.thumb.jpeg.cdfe1d5a8eb66bb47a0307e60c43ff1b.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...