Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Tărâțele Psyllium și beneficiile lor!


Monica Badea

Recommended Posts

Remediu pentru constipație

Tărâțele de Psyllium au acțiune laxativă și sunt un remediu naturist împotriva constipației frecvent folosit. Ele funcționează prin faptul că augmentează în dimensiune scaunul și, prin urmare, ajută la evacuarea acestuia în condiții normale. În primă instanță, tărâțele de Psyllium funcționează prin atașarea de alimentele parțial digerate care trec din stomac în intestinul subțire. Apoi, acestea ajută în ceea ce privește absorbția de apă, ceea ce mărește dimensiunea și umiditatea scaunului. În consecință, scaunul se mărește și este lubrifiat, ceea ce facilitează tranzitul acestuia prin intestine, atenuând astfel simptomele de constipație și balonare.
e administrare

Psyllium poate fi consumat în doze de 5-10 grame, la mesele principale, cel puțin o dată pe zi.  Atenție, însă, când vine vorba de fibre sau de tărâțe, mai mult nu înseamnă neapărat mai bine. Beneficiile observate în studii clinice sunt legate de o cantitate de 3-4 grame pe zi, iar dacă iei prea multe fibre de Psyllium, poti avea probleme digestive. Este important să le consumi cu apă sau alte lichide și apoi să bei apă cu regularitate, pe parcursul zilei.
S-a demonstrat că suplimentele pe bază de fibre controlează răspunsul glicemic la o masă și reduc nivelul insulinei, precum și cantitatea de glucoză prezentă în sânge (glicemia). Acest lucru se aplică în special în cazul fibrelor solubile în apă, cum ar fi cele conținute de tărâțele de Psyllium. De fapt, tărâțele de Psyllium funcționează mult mai bine față de alte fibre dietetice. Acest lucru se explică prin faptul că fibrele din Psyllium formează o substanțe gelatinoasă care poate să încetinească digestia alimentelor, lucru ce ajută la reglarea nivelului de glicemie.

1554500716_WhatsAppImage2021-03-18at08_44_14.thumb.jpeg.ab7f179cc6d21f36b6890f2c0c207128.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...