Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

IMPORTANȚA COMBINĂRII ALIMENTELOR !


Monica Badea

Recommended Posts

Combinarea mancarurilor este bazata pe descoperirea ca anumite combinatii de alimente sunt digerate cu mai multa usurinta si
eficienta decat altele, deci cu un consum mai mic de energie interna.

Acest principiu ne invata ca :

1. Stomacul omului nu este “proiectat” de natura sa digere mai mult de o mancare concentrata o data.

2. Orice mancare care nu este fruct sau vegetala cruda este mancare concentrata.

3. Fiecare specie de mamifere are o constitutie adaptata unui anumit tip de mancare.

Exista carnivore, ierbivore, fructivore, gruminivore, omnivore, fiecare cu tipul sau de tub digestiv. Omul nu poseda toate
aceste tipuri de tub digestiv. Si totusi mancam toate felurile de mancare posibile.

4. Combinatiile de mancare, cum ar fi : carne cu cartofi, peste cu orez, pui cu macaroane, oua cu paine, branza cu paine, cereale cu
lapte nu sunt in interesul sanatatii dumneavoastra si nu va vor furniza energia de care aveti nevoie sau corpul la care visati. Aceste
combinatii va vor distruge si bruma de energie pe care o mai aveti.

Combinatiile incorecte de mancaruri duc la o adevarata criza de energie interna si la scurtarea spectaculoasa a vietii. Moartea apare
in momentul in care corpul nu mai are la dispozitie energia necesara.

Sa luam un exemplu : friptura cu cartofi.

Ajungand in stomac sunt necesare sucuri gastrice care sa le digere. Carnea se digera in sucuri acide – ca, de altfel, si celelalte
proteine. Cartoful se digera in sucuri alcaline – ca, de altfel, si fasolea, mazarea, orezul etc.

Cele doua tipuri de sucuri se neutralizeaza. Stomacul disperat, va incerca din nou sa le digere, printr-o noua secretare de sucuri
gastrice, care insa, la randul lor, se neutralizeaza lasand mancarea tot nedigerata. Pana la noua secretie apar arsuri (stomacale), dar la
sfarsit, mancarea care a fost digerata corect este inlaturata din stomac prin actiunea peristaltica a intestinelor. In acest timp,
proteinele au putrezit, iar carbohidratii au fermentat. Putrefactia si fermentatia sunt doua procese de pe urma carora corpul nostru nu
beneficiaza sub nici un chip. Nutrientii afectati de catre cele doua forme nu pot fi incorporati intr-o structura celulara sanatoasa, iar
mancarurile alterate genereaza acizi toxici in corpul nostru. Apoi, se recurge la o gama intreaga de medicamente.

De fapt, suntem singura specie de pe pamant care, dupa ce a mancat, trebuie sa ia medicamente pentru a misca mancarea prin tubul digestiv.
Mancarea care sta in stomac se altereaza, iar substantele nutritive se pierd. Si totul cu o enorma cheltuiala de energie ! Apoi, aceasta
mancare alterata ajunge in intestine. Imaginati – va 10-14 m de intestine avand de luptat cu mancarea alterata… Nu e de mirare ca
suntem obositi dupa o masa grea !

Aceasta mancare sta in stomac timp de 8 ore, iar in intestine intre 20 si 40 de ore.

Daca este corect combinata, ea va fi integral descompusa, absorbita si folosita de organism. La combinarea incorecta a mancarurilor apare
fermentatia pe tractul digestiv si degaja alcool, cu aceleasi consecinte pentru ficat ca si consumul direct al alcoolului.

142760316_203504941484195_6978308142514213333_n.jpg.88bb4b6feef1d78f04405103ee0e2958.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente:15 prune uscate ,1,praf de sare de lămâie,750-800 ml apă fierbinte ..avem nevoie și de un recipient cu capac !am pus in recipient 15 prune ,am adăugat apa fierbinte,am pus capacul și am lăsat să se răcească,apoi am amestecat cu o lingură și am adăugat un praf de sare de lămâie după care am pus la frigider (peste noapte )..a doua zi e bun de consumat ..un pahar de 250 ml înainte de mic dejun (și 5 prune ..după ce bem apa de prune vom mânca și 5 prune ..așadar pt fiecare 250 ml lichid vom consuma și 5 prune care s-au hidratat peste noapte )..consumați zilnic acest lichid ..balonarea dar și constipația vor dispărea !
    • Ingrediente: :2 banane bine coapte și zdrobite bine cu o furculița sau cu blenderul vertical,1 ou,50 ml apă ,200 gr făină de cocos sau fulgi de cocos măcinați bine ,esență ,2 linguri cu cacao (dacă mai necesită apă puteți adăuga puțin câte puțin până obțineți o coca groasă și sfărâmicioasă ..se lucrează puțin mai greu cu făină de cocos pt ca nu leagă perfect preparatul )..eu nu am adăugat îndulcitor dar dacă doriți să iasă mai dulci puteți să puneți 100 gr îndulcitor sau 1-2 linguri cu zahăr!Am amestecat toate ingredientele și am lăsat 15 minute la odihnă după care am format biscuiți mari dar subțiri (eu am lăsat marginile puțin crestate )!Am copt biscuiții la 180 gr pentru 20 de minute și după ce s-au răcit bine i-am uns cu puțină miere și am presărat deasupra fulgi de cocos!
    • Ingrediente:250 gr făină integrală,5 linguri ulei ,8 linguri apă minerală rece (merge și plată ),100 gr eritritol (îndulcitor),1 praf de copt (în funcție de făina folosită mai adăugați sau mai tăiați din apă ..în clip veți vedea cum trebuie să fie aluatul )Am pus rând pe rând toate ingredientele și se frământa 5 minute (azi nu am frământat de mâna așadar am lăsat 10 minute la viteza 2 la aparat -malaxor ).Am lăsat la odihnă coca apoi am întins o foaie subțire pe care am uns o umplutură de gem de prune și nucă măcinată (am pus la ochi ),am rulat foaia și am tăiat în bucăți potrivite pe care le-am pus în tavă pe hârtie de copt cu umplutura în sus !Am copt melcii la 180 gr pt 25 de minute!La răcire îi puteți unge cu miere sau puteți pudra cu îndulcitor praf !
    • Ingrediente:2 linguri zahăr pt caramelizat ,200 gr eritritol(am pus 50 gr de eritritol cu cele 2 linguri de zahăr la caramelizat ..eritritolul nu se caramelizeaza bine singur ,mai mult iese un sirop decât un caramel ,de aceea îl ajut cu puțin zahăr),5 ouă ,500 ml lapte ,1 praf de sare ,esență de vanilie! Am amestecat ingredientele,am ars zahărul și eritritolul și am “asamblat “ într-o tavă antiaderenta ! Am copt crema de zahăr pt 40 de minute la 180 gr (am pus tava cu cremă în tava aragazului în care era și apă ,deci un fel de bain marie )! Crema se taie doar rece !
    • Ingrediente:5 albușuri (am avut rămase de la o cremă ),1 ou întreg ,1 linguriță de sare ,6 linguri făină neagră am pus eu ,jumătate plic praf de copt (ar fi mers și întreg ,creștea mai mult),cozi de ceapă verde ,jumatate de ardei gras ,mărar ,condimente,2 linguri ulei ! Am bătut albușurile spuma cu un praf de sare apoi am adăugat restul ingredientelor amestecând ușor cu o lingură de lemn..am copt checul la 180 gr pt 35 de minute! L-am tăiat când s-a răcit bine !
×
×
  • Create New...