Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Agar-Agar,gelatina vegetală sănătoasă ,recomandata in diete!


Monica Badea

Recommended Posts

Agarul este un produs din alge roşii, extrase din largul coastei Japoniei. Este o pulbere uscată care se utilizează în bucătărie ca agent de gelifiere. Înlocuieşte cu succes gelatina de origine animală şi este un produs natural şi sănătos.
Agarul este folosit de foarte mult timp, însă în Europa a început să fie cunoscut şi apreciat destul de recent. În ultima vreme a devenit foarte popular deoarece face parte din categoria alimentelor sănătoase care pot înlocui cu succes produsele prelucrate şi nesănătoase.

Pulberea de agar se dizolvă într-o cantitate mică de apă rece și se pune la fiert timp de câteva minute. Agarul se poate adăuga la jeleurile din fructe, deserturi și pentru a înlocui gelatina .
Agar – agar se dizolvă la 85 – 95 grade Celsius şi se solidifică la 32 – 35 grade Celsius. Deci nu e necesar să fie ţinut la rece.
Pentru a prepara o gelatină densă, se adaugă 1 lingura de agar la 200- 300 ml de lichid. Se amestecă bine, după care se fierbe aproximativ 2 minute și se Adaugă fierbinte peste compozitie .În cazul gemurilor, jeleurilor și dulceței se utilizează o doză de maxim 10 g de agar/kg de produs finit.
Cantitatea de agar dizolvată in apa și fiarta diferă de tipul de produs pe care vrei sa îl solidifici..

Agar-agar conține fier, calciu, potasiu, iod, fosfor, o mulțime de fibre și este foarte bun pentru digestie. Dacă îți plac dulciurile obținute cu agar-agar trebuie să ai în vedere un lucru: consumă-le cu moderație pentru că au efect laxativ.

Agar-agar nu conține calorii, carbohidrați sau grăsimi și este des utilizat atunci când persoanele care sunt la dietă vor să consume ceva dulce, dar care să nu le afecteze procesul de slăbire.
Este un produs care se digeră foarte ușor, ceea ce îl face să fie un ingredient care se poate introduce în alimentația bebelușilor încă din primele luni ale diversificării.
Agar-agarul absoarbe glucoza din stomac și ajută organismul să nu rețină grăsimea în exces. Are proprietăți care îl fac să fie un pion important atunci când vine vorba despre eliminarea toxinelor.

Aport caloric: 26 kcal;
Carbohidraţi: 6,75 grame;
Fibre: 0,5 grame;
Glucide/Zaharuri: 0,28 grame;
Grăsimi: 0,28 grame;
Proteine: 0,54 grame;
Vitamina B4: 6 miligrame;
Vitamina B1: 0,005 miligrame;
Vitamina E: 0,87 miligrame;
Vitamina B2: 0,022 miligrame;
Vitamina B3: 0,055 miligrame;
Vitamina B5: 0,302 miligrame;
Vitamina B6: 0;032 miligrame;
Vitamina K: 2,3 miligrame;
Vitamina B9: 85 miligrame;
Calciu: 54 miligrame;
Cupru: 0,061 miligrame;
Fier: 1,86 miligrame;
Fosfor: 5 miligrame;
Magneziu: 67 miligrame;
Mangan: 0,373 miligrame;
Potasiu: 26 miligrame;
Seleniu: 0,7 miligrame;
Sodiu: 9 miligrame;
Zinc: 0,58 miligrame.

Agar-agar se găsește la plafare ,farmacii și in mediul online.

1946593003_WhatsAppImage2021-03-22at09_13_11.thumb.jpeg.2dcde87a566a23d13ec5c48c20d27f55.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...