Monica Badea Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 Principiile corecte ale combinarii alimentelor constau in : 1.A nu dori sa pierdem inutil energie. 2.A nu dori ca mancarea sa stea in stomacul nostru 8 ore si sa se altereze, apoi sa treaca si sa ramana in intestine peste 20 de ore. 3.A dori ca alimentul sa stea 3 ore in stomacul nostru fara sa putrezeasca, sa fermenteze fara gaze, arsuri, indigestie acida sau medicatie. 4.A dori ca mancarea sa treaca repede si eficient prin intestine. Pentru a obtine toate acestea, trebuie sa mancam un singur tip de mancare concentrata la o masa. Daca mancati carne, aveti voie sa o mancati cu salata, si nu cu cartofi, orez, macaroane, branza, paine. · Puteti sa combinati carnea cu : fasole verde, rosii, spanac, vinete, telina, conopida, dovlecei. Vegetalele se digera in orice fel de sucuri, acide sau alcaline. Daca gatiti vegetale pentru a le manca langa o friptura la gratar, faceti si o salata de cruditati. Mancati cartofi fierti asortati cu dovlecei, fasole verde, dar si salata. Puteti manca alimente gatite bogate in amidon (cartofi, orez, fasole verde, paste, vinete, usturoi), dar trebuie sa mancati si o salata de cruditati. Daca doriti sa mancati branza cu salata, nu folositi paine ! Uneori, natura a amestecat ea singura proteinele. Este cazul fasolei. Organismul nostru este incapabil sa digere bine acest amestec (putin mai greu decat in cazul altor alimente) prin modificarea combinatiei sucurilor digestive. Daca nu este bine sa combinam amidonoasele cu proteinele, este bine sa combinam proteinele cu alte proteine ? Nu ! Pentru ca a combina doua alimente concentrate la o singura masa depaseste posibilitatile stomacului nostru de a functiona corect, usor si cu o cheltuiala minima de energie. Proteinele sunt atat de diferite intre ele in combinatii, incat modificarile necesare digerarii lor combinate sunt practic imposibile. Se pot combina doua proteine de acelasi fel : carne de orice fel, produse lactate diferite, dar nu doua proteine diferite, ca de exemplu : oua cu lactate, carne cu oua. Combinarea amidonoaselor intre ele se poate face pentru ca ele nu se descompun atat de greu ca proteinele si nu apare fenomenul de fermentatie,dar asta nu înseamnă ca e bine sa ne facem un obicei din a le combina. Combinarea corecta a mancarurilor nu ne va impiedica sa mancam felurile care ne plac, numai ca nu trebuie sa le mancam pe toate odată Este cazul ca dupa 30, 40, 50 de ani de combinatii traditionale (nefericite) de alimente, sa incepeti un regim alimentar mai corect. Unde v-au dus traditiile ? La supraponderalitate, boli de stomac, de ficat, de rinichi, de inima, la cancer. Omul este singura fiinta vie care face acest lucru, in detrimentul sanatatii sale; se pare ca aceste combinatii alimentare incorecte sunt motivele esentiale ale tulburarilor intestinale, care provoaca, mai departe, o multitudine de boli. Extras din cartea – DIETA VIETII – de DANIEL MENRAT. 3 1 Quote
Monica Badea Posted April 7, 2021 Author Posted April 7, 2021 Bordeianu Viorica, multumesc frumos 😘 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.