Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Alimente nutritive,sănătoase ,sățioase,care nu ar trebui sa lipsească din alimentație!


Monica Badea

Recommended Posts

 

Ouale sunt alimente sarace din punct de vedere caloric, insa extrem de nutritive. Acestea ofera energia necesara pentru un inceput de zi, asa ca sunt recomandate la micul dejun. Un singur ou are 70 de calorii si aproximativ 6 grame de proteine. Acesta va potoli senzatia de foame si va mentine satietatea.

Carnea de pui este, de asemenea, foarte hranitoare si totodata are un aport caloric decent – in jur de 230 de calorii/ 100 grame. Un alt avantaj al carnii de pui este acela ca, spre deosebire de carnea de porc, de vita sau de miel, contine mai putine grasimi saturate.

Fasolea – o cantitate de 100 de grame de fasole nu depaseste 130 de calorii. Insa marele avantaj al acesteia consta in faptul ca este foarte satioasa si mentine nivelul de zahar din sange echilibrat – asta inseamna ca nivelul de energie al organismului va fi mentinut constant, nu va avea suisuri si coborasuri.

Semintele de chia – semintele de chia contin proteine, grasimi si fibre din belsug. Acestea mentin nivelul de zahar din sange echilibrat, insa nu au un aport caloric deloc mare.
Sardinele – nici sardinele nu au un aport caloric foarte mare, 100 de grame nedepasind 125 de calorii. Acestea sunt, insa, foarte hranitoare si sunt bogate in acizi grasi Omega 3, despre care se stie ca sunt benefici pentru sanatatea inimii.

Somonul salbatic – o alta sursa importanta de Omega 3 este si somonul. Introdu-l in dieta ta, intrucat este hranitor si nu are un aport caloric mare.

Bananele – aceste fructe contin glucoza din belsug, care ofera energie instantaneu. Bananele nu au deloc multe calorii (100 de grame de banane contin numai 89 de calorii), insa sunt foarte nutritive si mentin nivelul de zahar din sange echilibrat.

Iaurtul – sursa de proteine de calitate, iaurtul ofera energie pentru corp si creier si poate fi consumat fara teama de acumulare a kilogramelor in plus, intrucat nu are un aport caloric atat de mare. Se recomanda alegerea iaurturilor cu maximum 2% grasime, niciodata a celor cu 10% grasime.

Cafeaua – bineinteles ca nu avea cum sa lipseasca celebra cafea din topul alimentelor care ofera energie, insa cu un aport caloric redus. Important este sa nu adaugam zahar, siropuri, frisca sau lapte in cafea daca vrem ca aceasta sa ramana saraca in calorii. O ceasca de cafea neagra, amara, va oferi energie fara sa saboteze silueta.

Sursa OANA CUZINO.

120973403_1688680311289510_1158931748021242008_n.jpg.adb562420984102a2991cf6fc00ba7bc.jpg

73533049_1312466352290982_8435168056828755968_n.thumb.jpg.2768564a98f193b3ae2d14b84a7bbb9e.jpg

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

  • Monica Badea changed the title to Alimente nutritive,sănătoase ,sățioase,care nu ar trebui sa lipsească din alimentație!

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
    • Sunt Magda din București. Foarte interesante rețetele si extrem de folositoare pentru mine, avand diabet tip 2.
    • Ingrediente : -2 kg ardei (capia sau gogoșari ) - 3 kg morcovi -1,5 kg ceapă -2 kg roşii -300 ulei de care doriți -1 kg dovlecei (Opțional ..eu am pus pt ca ii aveam in casă) -500 ml apa -sare,piper și alte condimente Mod de preparare : Curățăm morcovii și ii dam pe răzătoare …într-un vas încăpător punem uleiul la încins și adăugăm morcovii și in același timp și apa(călim mai mult la apa decât la ulei )..lăsam la foc mic și amestecam frecvent . Intre timp tocam și ceapa marunt,după care o adăugăm peste morcovi ,lăsam sa se gătească la foc mic pana când sunt moi ..dacă mai e nevoie mai  adăugăm apa Adăugăm și ardeii tocati marunt (ii puteți coace sau ii puteți pune cruzi ..eu i-am pus cruzi ),după care adăugăm și roșiile tăiate cuburi ,de asemenea și dovleceii tocati marunt . Lăsam legumele sa se gătească la foc mic pana când sunt pătrunse bine ,potrivim de sare și condimente și oprim focul ! Punem zacusca in borcane ,punem capacele și sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim 1 ora!
    • Ingrediente: -1,5 kg ceapă -1 ,5 kg morcov -2  kg ardei copți (pot fi capia sau gogoșari ) -2,5 kilograme de ghebe fierte pana când sunt gătite in proporție de 90%..adăugăm in apa in care fierb și putina sare -250 ml ulei (eu am pus de masline ) -1 l de suc de roșii sau 2 kg de rosii tocate marunt -sare și alte condimente după gust -500 ml apa  Am tocat marunt ceapa ,morcovii i-am dat pe răzătoare si le-am pus împreuna intr-un vas încăpător ,am pus uleiul si de 2 ori mai multă apa(decât uleiul ..adică 500 ml) Lăsăm să se gătească la foc mic până scade apa după care adăugăm sucul de roșii sau roșiile tocate marunt După ce am copt ardeii si i-am curățat ,ii punem la blender sau ii tocam foarte marunt cu un cuțit de Bucătărie ..la fel procedam si cu ghebele care au fost gătite (fierte )..si le adăugăm in vasul in care am “călit “ si celelalte legume ! Potrivim de sare, piper și alte condimente. Amestecăm și lăsăm să se gătească lent, la foc mic până când scade zeama.(dacă nu exista suficientă zeama ,mai putem adauga o cana cu apa pentru a da posibilitate tuturor legumelor sa se gătească perfect ) Cand ajunge la Consistența dorita ,oprim focul si punem zacusca in borcane ,punem capacele si sterilizăm la bain marie sau la cuptor pt minim o ora (sterilizarea borcanelor este foarte importantă )!
    • Ingrediente : -300 gr făina integrală -1 lingurița bicarbonat stins cu puțin oțet -30 ml ulei -apa fierbinte -sare Pentru toping(umplutura ) puteți folosi orice va place ,eu am pus următoarele : -1 ceapa tăiată marunt -50 gr cascaval vegan -100 gr zacusca dar puteți pune doar rosii simple -oregano -sare -boia iute -50 gr soia granule (fierte pt 10 minute și scurse bine ) Mod de preparare : Am pus într-un bol faina cu bicarbonatul stins si uleiul ..am încorporat bine si am adăugat si un praf de sare Puțin câte puțin am adăugat apa fierbinte si am amestecat cu o lingura ! Adăugăm apa pana când obținem un aluat bun de întins (nici prea tare nici prea moale )..eu am pus 150 ml apa dar depinde de faina folosită ,așadar adăugăm treptat si ne oprim exact când obținem un aluat puțin mai moale decât cel pt pâine ! Am întins aluatul (l-am făcut rotund ) într-o tava cu hârtie de copt si l-am lăsat deoparte(învelit ) timp in care am pregătit umplutura ! Am pus o cratiță pe aragaz in care am adăugat ceapa ,zacusca ,granulele de soia și o ceașca cu apa Am lăsat la foc mic pana a scăzut toată apa,am adăugat sare ,oregano și boia după gust si am oprit focul ! Am asezat compoziția peste blatul din tava si am pus cascaval  ras ,după care am pus la cuptor pt 35 de minute la 180 gr.
×
×
  • Create New...