Monica Badea Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 După cum știm,Peștele este cel mai de nădejde aliment pentru sănătate și de mare ajutor in dietele de slăbit. Gătiti-l cât mai simplu cu putința și introduceți-l in alimentație de cel puțin 2 ori pe săptămâna.. Iată câteva timpuri de peste indicat pentru consum și beneficiile aduse de fiecare in parte : COD Aliat al persoanelor care vor sa slabeasca, este bogat in iod si vitamina B12. Pe o scala de la 1 la 10, este cotat cu 4 din punct de vedere nutritional. Potential toxic Din punctul de vedere al toxinelor, este o specie sigura, dar amenintata in Atlantic. Cotat tot cu 4 pe o scala de la 1 la 10, codul poate fi consumat la discretie. SOMON Campion al meniurilor sanatoase, este foarte bogat in acizi grasi de tip Omega 3, esentiali pentru functionarea creierului. Nota 8 din 10 pentru valoare nutritionala. TON Contine acizi grasi esentiali pentru sanatatea pielii. Procentul de seleniu, un antioxidant pretios, este un argument in plus pentru a primi 6 puncte din 10 MACROU Este cel mai bogat peste in acizi grasi de tip Omega 3, accesibil in multe magazine care comercializeza produse ocenice. Primeste nota maxima la capitolul nutritie. Potential toxic Este una dintre speciile „fericite”: nu este amenintat de poluare si de braconaj. Primeste 8 puncte din 10, nota care il recomanda pentru un consum fara probleme. PASTRAV Este o sursa moderata de omega 3. Extrem de gustos, poate fi consumat fara rezerve mai ales daca provine din apele repezi de munte. Primeste 6 puncte din 10. Potential toxic Nu a aparut nici un fel de controversa legata de continutul in toxine al pastravului, mai ales al celui de crescatorie. Primeste 6 puncte la capitolul siguranta. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.