Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

SPANACUL-aliatul dietelor,plin de calități!


Monica Badea

Recommended Posts

Toată lumea știe că salatele sunt bune pentru slăbire. Dar spanacul are un avantaj suplimentar: mărește senzația de sațietate și prin intermediul neurotransmițătorilor, nu doar prin volum.
Prin complexul de fibre, antioxidanți și fitonutrienți ajută și la reducerea impactului glicemic al alimentelor, fiind util în prevenirea și controlul diabetului.
O rețetă clasică de ochiuri cu spanac, este excelentă într-un program de slăbire.
Ouăle vin cu un aport mare de proteine care ajută sațietatea.
Este nelipsit din meniul sportivilor de performanță. Este una dintre cele mai bune surse de magneziu dar reduce stress-ul oxidativ și vine cu un potențial alcalinizant, dovedit util în refacere și performanță. Efectul vasodilatator intră și aici în acțiune in prevenirea bolilor cardiovasculare.
Încă un argument pentru a pune o salată de spanac lângă fiecare friptură: fierul din spanac se asimilează mai bine când avem această combinație. Iar antioxidanții din spanac reduc formarea de compuși toxici din carne.
Atât prin stimularea oxidului nitric dar și prin aportul de antioxidanți, spanacul contribuie la menținerea flexibilității vaselor de sânge și previne hipertensiunea arterială.
Magneziul contrabalansează excesul de calciu adus, de obicei, de lactate, iată de ce o salată de spanac și brânză este o idee bună pentru seară.
Spanacul este cu siguranță, un „super aliment”. Vine cu nenumărate beneficii pentru sănătate dar cu foarte puține calorii.

499444310_WhatsAppImage2021-03-29at12_01_33.thumb.jpeg.5d84a73a2a099bcf8a81d391c031381f.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...