Monica Badea Posted April 1, 2021 Posted April 1, 2021 Modul in care combinam alimentele face ca acestea sa aiba un gust mai bun, dar poate determina si scaderea sau cresterea in greutate. Pentru ca majoritatea dintre noi ne dorim un corp suplu, mai jos dezvaluim cateva asocieri alimentare care ne ajuta sa slabim. 1. Cafea si scortisoara Scortisoara contine multi antioxidanti puternici, care contribuie la reducerea grasimii abdominale, in timp ce cafeaua reduce apetitul. Daca vrei sa slabesti, presara putina scortisoara in cafeaua de dimineata si nu mai adauga zahar sau lapte. 2. Spanac si avocado Nivelul colesterolului e mentinut in limite normale cu ajutorul grasimilor sanatoase din avocado, care aduce in organism si rezerve de potasiu, vitamina E si complexul de vitamine B. Apetitul e controlat de spanac, care contine putine calorii si da rapid senzatia de satietate. 3. Legume si oua fierte tari Ouale ajuta caretotenoidele sa fie mai bine absorbite in organism. Acestea contribuie la pierderea in greutate, la mentinerea calitatii vederii, la curatarea tenului si lupta chiar si impotriva unor forme de cancer. Prin urmare, un ou fiert tare e bine venit in salatele cu legume crude. 4. Ton si ghimbir Ghimbirul ajuta digestia sa aiba loc mai repede si blocheaza enzimele care cauzeaza inflamatii. Tonul contine Omega-3, care previne depozitarea grasimilor in zona abdomenului. Cand vrei sa slabesti mai ales in aceasta zona a corpului, tonul cu ghimbir e o combinatie excelenta si usor de consumat la oricare dintre cele trei mese ale zilei, pe crackers sau bruschete, salate, in sandvisuri sau ca atare, adaugand piper, lamaie si daca iti plac si fulgi de chilli peste bucatile de ton si consumandu-l apoi cu paine tip wasa din faina integrala ori ca umplutura in frunze de salata rulate. 5. Pepene galben Pepenele galben este un diuretic natural si previne retentia de lichide. Strugurii, in special cei rosii sau negri, sunt bogati in antioxidanti care contribuie la reducerea acumularii de grasimi. 6. Cartofi si piper negru Cartofii contribuie la senzatia de satietate mai mult decat cerealele integrale. In plus, sunt bogati in potasiu. Pentru a slabi, e important sa nu ii consumi prajiti, ci fierti sau copti, fara a adauga unt sau diverse dressinguri. In schimb, ii poti condimenta cu pier negru, care previne formarea unor noi celule de grasime. 7. Carne de pui si piper cayenne Carnea de pui e bogata in proteine, care mentin senzatia de satietate si te ajuta sa consumi mai putine calorii la mesele ulterioare. Piperul cayenne accelereaza arderea grasimilor si scade senzatia de foame. 8. Porumb si leguminoase Dietele care includ leguminoase cel putin o data pe saptamana sunt mai eficiente decat cele care nu le contin, chiar daca aportul caloric este identic in ambele cazuri. Porumbul contine amidon, care impiedica absorbtia glucozei si a unui procent semnificativ de calorii consumate. Combinatii alimentare pe care e bine sa le eviti daca vrei sa slabesti! - Doua tipuri de proteine la aceeasi masa, cum ar fi omleta cu sunca - Proteinele impreuna cu alimente bogate in amidon, cum ar fi carnea cu cartofi - Amidonul impreuna cu zahar, cum e in cartofi consumati cu ketchup - Proteinele impreuna cu carbohidrati, ca in hamburgeri - Zahar si grasimi, ca atunci cand servim inghetata impreuna cu wafe - Fructe cu alte tipuri de alimente, inclusiv cu frisca sau inghetata. Oana Cuzino. 5 Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.