Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

POSTUL NEGRU MI-A ÎNTINERIT CELULELE.


Monica Badea

Recommended Posts

In acea perioada considerata “de post”, organismul trage din greu sa transforme mancarea in energie. E posibil chiar sa consume mai multa energie decat produce pentru a transforma alimentele in molecule pe care organismul tau sa le poate folosi in mod benefic. De retinut ca ceea ce este transformat de organism ajunge in sange, si daca mancam ce nu trebuie, ne otravim singuri. Si orele la care mancam sunt importante. Cu alte cuvinte, poti sa mananci cumulat doar doua ore pe zi sau mai putin, daca mananci ce nu trebuie si ii dai organismului de lucru pentru 12 ore sau mai mult, dieta ta este egala cu zero.

De aceea, postul negru isi gaseste beneficii nenumarate, pentru ca in perioada in care tii post negru, organismul tau nu mai are ce sa transforme in energie, ci doar se bucura de starea in care se afla. Ba mai mult, elimina toxinele acumulate in corp de-a lungul vremii.
-exista studii care demonstreaza ca postul duce la reducerea inflamatiilor sistemice, imbunatateste nivelul hormonilor de crestere si reduce procesul de oxidare si imbatranire.

Postul negru te ajuta sa slabesti?

Conform cercetarilor, nu exista o dovada clara ca poti sa slabesti daca tii post, asta pentru ca in perioadele in care oamenii “tin post”, este posibil sa manance mai mult si mai prost decat atunci cand nu tin post. Nici postul negru nu te ajuta neaparat sa slabesti. Pentru a slabi, e nevoie de o combinatie de factori, dintre care o alimentatie sanatoasa si miscarea regulata sunt primordiali. 
Postul este bun pentru sanatate, fara niciun fel de discutie, insa nu te poate ajuta sa slabesti mai mult decât o face un stil de viața sănătos ,așadar rețineți ,postul negru te ajuta sa elimini toxine și sa îți întinerești celule(are mult mai multe beneficii așa cum am relatat mai sus )
Postul negru se tine o data ,maxim de doua ori la 30 de zile ,mai ales dacă ești începător.
Eu de-a lungul celor trei ani (in procesul de slăbire),am ținut post negru cam de doua ori pe luna ,cate 12 ore ,adică am mâncat in ziua respectiva doar cina care a fost bazată pe legume ,apoi a doua zi mi am reluat programul normal de mese...este de preferat fără apa și fără mâncare 12 ore dar dacă nu rezistați ,beți apa..activitățile fizice sa fie reduse in ziua respectiva ..după o perioada de timp in care va obișnuiți cu postul negru,puteți trece și la cel de 24 de ore.(gen de miercuri seara de la 6,pana joi seara la 6..doar apa simpla)
Nu abuzați de postul negru și rețineți ca se face pentru sănătate și eliminare de toxine ,nu pentru slăbit.
Iată cum m-am transformat eu in ultimii 3ani și ceva(ma refer strict la piele nu la slăbire..nu am slăbit datorită postului negru ,am slăbit datorită stilului de viața sănătos pe care l-am adoptat ,Iar postul Negru mi-a redat sănătatea și un ten curat)

1749243861_WhatsAppImage2021-05-22at09_22_52.thumb.jpeg.1ba92d1b66f2519ac0535b798be14992.jpeg

 

  • Like 7
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...