Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

GULIA ȘI BENEFICIILE EI!


Monica Badea

Recommended Posts

Gulia este bogata in vitaminele A, C si K, precum si in vitamine din complexul B. Ea contine, de asemenea, cupru, mangan, fier, potasiu, fibre alimentare si calciu, este bogata in compusi antioxidanti, precum fitochimicale. Iata, pe scurt, cateva dintre beneficiile pe care gulia le poate avea:

-sustine sanatatea sistemului digestiv
-ajuta la controlul greutatii
ajuta muschii sa functioneze optim
-mentine tensiunea arteriala la valori optime
-te ajuta sa ai oase puternice
-contribuie la o vedere mai buna
-mentine metabolismul sanatos.

 

Gulia cruda este bogata in fibre, oferindu-ti 5 grame de fibre la fiecare portie de 135 de grame (cam o cana). De asemenea, gulia este plina de vitamina C, oferind 140% din valoarea zilnica recomandata, la o cana.

Informatii nutritionale gulie

Gulia este, tehnic vorbind, o forma de varza, desi nu arata ca o varza alba. Ea se cultiva si la noi in tara si contine numeroase vitamine si minerale.

1 cana (adica 135 de grame) de gulie contine:

36 de calorii
8,4 grame carbohidrati
2,6 grame proteine
0 grame grasime
4,9 grame fibre
83,7 miligrame de vitamina C
472 miligrame de potasiu
0,2 miligrame de vitamina B6
62 miligrame de fosfor
22 micrograme de acid folic
0,1 miligrame de tiamina
32 miligrame de calciu.

-frunzele si bulbul de gulie isi pastreaza mare parte din valoarea nutritionala cand sunt mancate crude. 
Asa ca, atunci cand ai pofta sa rontai ceva, pur si simplu curata de coaja, taie felii gulia si presara putina sare, apoi mananca leguma cruda. Frunzele le poti folosi ca inlocuitor pentru alte ingrediente pe care le pui, de regula, in salatele tale preferate.
S-a “bătut toba” pe faptul ca gulia ar fi periculoasa pentru diabetici și pentru cei cu tiroida,însă nimic nu s-a demonstrat științific,așadar fiecare își cunoaște corpul și la orice reacție poate stopa consumul ei..de altfel orice aliment ne poate face rău,nu neaparat gulia,așa ca tot ce trebuie sa facem e sa ne acultam organismul.

4913B074-7DFB-4839-9DD2-4B67B08C21D4.thumb.jpeg.4105e4bf0c2b47fb0e01a83fc35a8a8b.jpeg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente: -200 gr făină de năut -60 gr fulgi de ovăz măcinați -10 gr semințe de in măcinate -10 gr semințe de dovleac și floarea soarelui,râșnite ..acestea sunt opționale ! -pătrunjel uscat -sare -usturoi pudră -semințe de susan (opțional ) -450 ml apă fierbinte dar nu clocotită Se amestecă totul și se lasă 15 minute la odihnă. Apoi se formează burgerii cu mâinile umede și se coc în tigaie antiaderenta sau la cuptor..în tigaie eu i am făcut câte 3 minute pe fiecare parte !
    • Ingrediente: -500 gr făină integrală -100 gr ulei de cocos (cantitate în stare solidă ) -1 linguriță bicarbonat -2 ouă -300 ml iaurt Se amestecă toate ingredientele și se frământă 5 minute (în cazul în care vi se pare puțin sfărâmicios,mai adăugați puțin iaurt ) Dăm coca la rece minim 2 ore (cea mai fragedă iese când sta peste noapte la frigider ) Întindem pe masa de lucru o foaie  nu prea groasă și tăiem în forme de triunghi pt a putea face Cornulețe ! Eu am umplut și cu rahat și cu smochine din dulceață (dulceață de smochine întregi )dar puteți face Cornulețe cu orice vă place ! Am copt cornulețele la 180 de grade pentru 25 de minute și le-am tăvălit(după răcire ) prin îndulcitor eritritol pe care l-am râșnit în râșnița de cafea!
    • multumesc, cedeti ca puteti sa-mi dati un sfat, cum sa fac sa nu mananc noaptea?
    • Buna Carmen, mult inainte! Bun venit alaturi de noi 
    • buna, sunt Carmen , am inca 58 de ani   
×
×
  • Create New...