Jump to content
  • Bun venit!

    Pentru a putea beneficia de toate funcţiile forumului, este necesar să vă înregistraţi un cont de membru. Pentru înregistrare aveţi nevoie doar de o adresă de email validă. Completaţi cu mare atenţie adresa dvs. de email, întrucât aceasta este necesară pentru validarea contului de membru.

Programul perfect pentru slăbire !


Monica Badea

Recommended Posts

Dieta pentru scăderea în greutate

Planul alimentar ideal pentru reducerea kilogramelor în plus îndeplinește 3 condiții: 

reducerea apetitului
intrarea în deficit caloric, pentru eliminarea kilogramelor în plus, fără înfometare 
accelerarea metabolismului
Oricât de mult efort ai depune la sală, dacă vrei să slăbești, este important să limitezi cantitatea de dulciuri și alimente pe bază de zahăr, pâinea albă, orezul alb, cartofii, în special cei prăjiți, și alimentele grase, orientându-te spre o dietă sățioasă, obținută printr-o cantitate echilibrată de carne slabă în grăsimi și pește, ouă și lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, alături de legume, rădăcinoase, dar și grăsimi sănătoase, preferabil vegetale sau din pește.

Grăsimile sănătoase care nu trebuie să-ți lipsească din dieta de slăbit se regăsesc în următoarele alimente: ulei de măsline extravirgin, ulei de cocos, ulei de avocado, pește și oleaginoase (nuci, alune și semințe). De asemenea, este important să ai în vedere că acestea trebuie consumate în cantități limitate, nicidecum fără restricții cantitative.

Numărul de calorii consumate zilnic este important, și este încurajat să îți calculezi aportul zilnic la începutul dietei. Pe parcurs, vei învăța cantitățile pe care le poți consuma pe zi și nu vei mai avea nevoie să le calculezi. Regula de aur stă în a te limita la proteine de calitate, grăsimi sănătoase și o varietate de legume. Ideal ar fi, pentru început, să nu consumi mai mult de 25-50 de grame de carbohidrați pe zi, iar restul de calorii să le iei din proteine și grăsimi. Odată ce ai ajuns la numărul de kilograme dorit, vei intra în perioada de menținere, în care poți adăuga, treptat, un volum ușor mai mare de carbohidrați.

Sfaturi pentru slăbit rapid și echilibrat:

Mănâncă un mic dejun bogat în proteine, suficient de sățios pentru a te ține departe de tentațiile culinare din timpul zilei.
Evită băuturile dulci, precum sucurile acidulate sau milkshake-urile.
Consumă alimente bogate în fibre insolubile, acestea susțin un tranzit regulat.
Orientează-te spre alimente neprocesate, acestea fiind mai sănătoase, dar și mai prietenoase cu silueta ta.
Mănâncă încet, mestecând și savurând fiecare îmbucătură. Acest proces favorizează digestia și obținerea unei stări de sațietate pe termen lung.
Bea cafea sau ceai verde, întrucât ambele stimulează metabolismul.
Antrenamente pentru tonifierea diferitelor zone ale corpului
Urmărim, așadar, să ardem, prin antrenament, grăsimea în exces și tonifierea musculară. Pentru ”a obliga” mușchiul să aleagă grăsimea ca sursă de energie, și nu glucoza, de exemplu, se fac anumite exerciții, cele mai bune fiind contracțiile musculare din exercițiile ușoare și repetitive, cum ar fi alergarea pe bandă sau jogging-ul, mersul pe bicicletă, înotul sau săritul corzii.

Pentru grăsimea de pe abdomen și solduri, programul de slăbire are la bază dieta și mai puțin exercițiile fizice. Exercițiile mai grele și solicitante (anaerobe) nu sunt cele mai indicate dacă vrei să slabesti, ci, mai degrabă, cele de rezistență (aerobice). Așadar, alergarea și antrenamentele cardio, sub ce formă prefer, sunt cele mai utile în acest sens.

A001B8F0-B3D4-4B35-9295-204AD1870E4C.jpeg.1450f611e70a140f43ebeb5413083e4c.jpeg225F71B2-1864-4D2E-91D9-6A4DCF7EEC32.thumb.jpeg.852c0cbf9b9c7cd4c945aabbe1c6f7d3.jpeg


Sursa

  • Like 5
  • Thanks 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Posts

    • Ingrediente : -4 oua -400 gr Branza dulce -400 ml iaurt -25 gr faina (puteți pune de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -100 gr îndulcitor (eritritol folosesc eu..sau 70 gr zahăr) -esența Mod de preparare : Într-un vas încăpător am pus Branza dulce ,iaurtul ,indulcitorul și esența și le-am frecat bine (se poate și cu mixerul ),după omogenizare am adăugat faina și amidonul și am amestecat energic (nu necesita praf de copt ) Într-un alt bol am bătut bine (tot cu mixerul ),ouăle (întregi ,nu am separat albușurile de gălbenușuri ) pâna când au început sa se albească (cam 5-6 minute ),apoi le-am incorporat in compoziția de brânză și iaurt ..am amestecat cu o lingura de lemn ,ușor (de jos in sus ) Am pus compoziția in tava(eu am folosit una de Silicon și nu a mai necesitat hârtie de copt) și am copt pt 20 de minute la 200 gr ! După ce am oprit cuptorul ,am mai lăsat câteva minute prăjitura acolo ,apoi am scos-o și am lăsat-o sa se răcorească bine ,după care i-am pus deasupra nuca de cocos (puteți pune orice peste ea..dulcețuri ,ciocolata topita,fructe nuca măcinată ) Am tăiat prăjitura după ce a fost bine răcita (cel mai bine e sa fie lăsată la frigider peste noapte sau măcar 2-3 ore )!
    • Ingrediente: -orez (integral ,alb,brun ,bulgur) -apa -ulei -sare -zeama de lămâie -lapte vegetal (eu am folosit de ovăz) Mod de preparare Punem orezul la fiert în apa (la fel cum procedam la un pilaf ) Când orezul este gata fiert îl dăm la rece ! Începem pregătirea smântânii: -3 linguri pline cu vârf de orez fiert ,100 ml lapte vegetal ,50 ml ulei ,sare ,zeama de lămâie ..totul la blender ! Mixam pana când obținem o pasta groasa care poate fi folosită atât ca smântâna pentru preparate de post sau nu..sau o putem transforma in maioneza (adăugăm muștar sau turmeric pt culoare )..dacă ne dorim cantitate mai mare dublam sau Triplam cantitățile urmând același procedeu !
    • Buna ziua Mihaela Florescu,
    • Buna ziua,ma numesc Mihaela Florescu, am 48 de ani,sunt din Giurgiu.   
    • Ingrediente -50 gr făina integrala (sau de care doriți ) -50 gr amidon de porumb -4 oua -1 praf de sare -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare : Am mixat albușurile spuma (cu un praf de sare),apoi am adăugat îndulcitorul sau zaharul și am mixat pana când am obținut o bezea tare ! Am incorporat și gălbenușurile ,apoi am adăugat amidonul de porumb și făina ! Am pus compozitia in tava pe hârtie de copt si am copt la 200 gr pt 15 minute (verificăm periodic ) Iese o foaie de pișcot subțire (nu se adauga niciun agent de creștere ) Crema : -600 gr Brânza dulce (Riccota sau mascarpone ) -5 linguri miere -esența de vanilie Crema de oua -2 oua întregi -2 gălbenușuri -100 gr îndulcitor eritritol sau 80 gr zahăr Preparare crema de oua : Am amestecat bine ouale cu îndulcitorul si le-am pus la bain marie ..am ținut pe foc ,pana când au început sa facă o spuma (nu le gătim prea mult pt ca nu ne dorim o omleta ) Am pus crema de oua la rece (20 de minute )după care am amestecat-o cu crema de brânza ! Am început apoi sa montez prăjitura :- 1 strat de blat (am taiat in doua blatul de piscot),unul de crema ,apoi iar un strat de blat și iar unul de crema ..deasupra am presărat cacao !
×
×
  • Create New...